Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çakır: Seçilmeyi değil, Ereğli’yi düşünelim
Çakır: Seçilmeyi değil, Ereğli’yi düşünelim
 
   

      Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ziyaretteki konuşmasında, AK Parti İlçe Başkanlığı görevine kısa süre önce başlayan Fatih Çakır ve ekibine başarılar diledi. Başol, “Bu şehirde doğduk, bu şehirde çalışıyoruz, bu şehirde öleceğiz. Mezarımız da bu şehirde olacağına göre, biz birbirimizi sevmek zorundayız. Hizmetler konusunda da böyle genç bir ekibin göreve gelmesinden ötürü teşekkür ediyorum. Tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum.” dedi.
      AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Muhtarlar Derneği’nin önemli bir sivil toplum kuruşu olduğunu belirtti. Muhtarların seçilmiş insanlar olduklarını ve kamu görevi yaptıklarını anımsatan Çakır, “Bizler de siyaset yoluyla Ereğli’ye hizmet etmeye çalışacağız. Bu konularda, sorunların çözümü için de muhtarlarla sık sık bir araya gelecek ve fikir alışverişinde bulunacağız. Bizim için, muhtarlarımızın siyasi ya da sosyal görüşleri ne olursa olsun, seçilmiş olduğu halkın temsilcisi olması önemlidir. Bu anlamda birlik içerisinde çalışacağımıza ve sorunları birlikte çözeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.
      Muhtarların sıkıntıları hakkında Çakır’a bilgi de veren Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, özellikle kırsalda malzeme sıkıntısı yaşandığını, yıpranan enerji nakil hatları nedeniyle de elektrik konusunda sık sık sorunlar yaşadıklarını anlattı. Başol, “Siz ilçe başkanı olarak bizlerin yanında olursanız, sorunlarımızı daha hızlı çözebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

      “KENDİMİZİ ZONGULDAK’TAN AYRI DÜŞÜNMÜYORUZ”
      Önümüzdeki süreçte Ereğli’ye 10 okul kazandırılacağını ifade eden Çakır, bunun da yeterli olmadığını, Ereğli’nin halen ikili öğretim yapılan ender yerlerden birisi olduğunu dile getirdi. Bu konuda Ereğli’de arazi üretilemeyişi sorununun önlerine çıktığını savunan Çakır, şöyle dedi: “Bu sene için, Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan’ın katkısıyla Ereğli’ye 10 okul aldık. Bakanlık’tan programı onaylandı. Bundan sonraki süreçte ihaleleri yapılacak ve bunlar Ereğli’ye kazandırılacak. Bunun yanı sıra, Valimiz, Rektörümüz ve İl Milli Eğitim Müdürümüze ziyaretlerde bulunduk. Şunu söylemem gerekir ki, Sayın Rektörümüz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Kendimizi Zonguldak’tan ayrı düşünmüyoruz. Yüksekokul ile ilgili müdür atamasını yaptılar. Bundan sonra bölümleri doldurup, Ereğli’ye hızlı bir şekilde kazandırmamız gerekiyor. Sekiz bine kadar öğrenci alma hakkımız var. Bugün için, ‘Ereğli’de üniversite kurulursa bunun yanında olacağız’, ‘Binasını biz yaparız’, ‘Parasını biz veririz’ diyenler; Ereğli’ye bugün sahip çıkma günüdür. Hep birlikte üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Ondan sonra fakülte de neden olmasın? Ama bunlar diyalog ile olacak şeylerdir. İstemesini bilmek, gerekli şartları yerine getirmek lazım. Getirdikten sonra da Ereğli bunları kazanacaktır.”

      “SEÇİLMEYİ DEĞİL, EREĞLİ’Yİ DÜŞÜNELİM”
      Enerji kurumu özelleştiğinden bu yana sürekli olarak sorunlar yaşandığını bildiklerini belirten Çakır, bu konuda firmayla görüşmeler yaparak sorunun üzerine gideceklerinin altını çizdi. Tersaneler konusunda, Norveç’ten bir firmanın Ustaoğlu Gemi’yle üç gemi siparişiyle ilgili görüştüğünü, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın, gemilerin yapımı için kredi konusunda çaba gösterdiğini söyledi. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi yolunun asfaltının tamamlandığını da anımsatan Çakır, şu görüşlere yer verdi: “Ancak suyu Alaplı’dan alıyoruz. Biz istiyoruz ki Ereğli bundan sonra barışık ve bir düşünsün. Biz OSB yolunu yaparken bir de baktık ki, diğer yol kesildi. Bu sanayici nereden gidecek? Hepimiz iş yapıyoruz, asfalt bitinceye kadar bu aynı güne mi denk getirilir? Buradaki işadamına kolaylık sağlamanız gerekir. Yatırıma gelenler ve gelecek olanlar var. Düzce bölgesi dolmuş durumda ve bizim Düzce ile mesafemiz 25 dakikaya indi. Biz Ereğli ve Alaplı’yı bir bütün halinde düşünüyoruz. Ereğli ve Alaplı’nın istihdam sorununun çözülmesinde, OSB bizim için önceliklidir.
      Diyoruz ki, artık Ereğli’de seçilme derdini değil, Ereğli’yi düşünelim. Gerek muhtarlar, gerek belediye başkanları, gerekse de ilçe başkanları için söylediklerim geçerlidir. Eğer Ereğli’ye bir çivi çakılacaksa bunun önünü açalım. Ereğli büyürse kontrolümüzden çıkar kaygısında bulunmayalım. Küçük düşünmeyelim. Çünkü Ereğli göç vermeye başladı. Ereğli istihdamda hak ettiği yeri bulamadığı zaman göç veriyor.”

      “YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇALIM”
      Ereğli’de 20 yıldan bu yana düzenlenen festivalin yüksek maliyetli olduğunu ve bunun getirilerinin sorgulanması gerektiğini ifade eden Çakır, şunları kaydetti: “Festival ile kentin reklamı yapılıyor. Reklam, karşılığında ürün satılırsa, yatırımcı bulursa değer kazanır. 20 yıldır yapılıyor, Ereğli’de festival oldu diye buraya gelen bir yatırımcı duymadım. Yine Ereğli’nin Kobileri birleşerek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak liman yatırımından sonra Ereğli hak ettiği yatırımı alacaktır. OSB’mizi dolduracağız. Tüm mücadelemiz budur. Böyle bir sanayi kentinde gençlerimizin iş için kent dışına çıkmasını, gurbete gitmelerini kabul edemiyoruz. Yatırımcının önünü açalım, bu şehirde yatırımcıyı karşılayalım. 20 yıldır bu kente dışarıdan gelen bir yatırımcı olmadı. Büyüyenler kendi içimizde büyüdüler. Kendi içimizden çıkan insanlar oldu.”
      Ereğli’de, Kepez Yolu ile Gülüç Köprüsü arasındaki yolun asfaltlanması konusuna da değinen Çakır, CHP’li bir belediye olan Akçakoca’yla, AK Parti’ye geçmeden önce DP’li olan Alaplı bölgesindeki yolların yapıldığına işaret ederek, “Bizde parti ayrımı olmaz. Ereğli’de de Gülüç Köprüsü ile Kepez arası gündeme geliyor. Biz de bu konuyu takip ediyoruz ama orada gerekli işlemleri yapması gerekenlerin, yerine getirmesi gereken işler var. Altyapıda ne yapılması gerekiyorsa bunların yapılması lazım.” diye konuştu.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.21.86  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır