Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Çocukların dilendirilmesi ya da çalıştırılması suçtur”
“Çocukların dilendirilmesi ya da çalıştırılması suçtur”
 
   

      Ereğli’de özellikle Devrek Yol Ayrımı ve çevresindeki sinyalizasyon sistemini mesken tutan küçük yaştaki çocuklar, araç sürücülerinden harçlık isteyerek para toplamaya çalışıyor. Kimi çocuk hareket halindeki araçların önüne atlıyor, kimisi de para almak için uzun uğraşlar veriyor. Ereğli Asayiş Büro Amirliği ve Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri Devrek Yol Ayrımı’nda dilenen 11 yaşındaki T.D’yi uzun süre takip etti. T.D’nin araçlardan para istediğini ve sürücülerden para aldığını tespit eden Ekipler, T.D’nin yanına giderek kendileri ile birlikte gelmelerini istedi. İlk önce ne olduğunu anlamayan T.D, yanına gelenlerin polis olduğunu anlayınca kaçmaya çalıştı. Ancak bunda başarılı olamadı.
      Polisler T.D’yi alarak ekip otosuna bindirdi. Ailesinin yaşadığı mahalleye giden polis, anne G.D’yi (37) de alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi. Buradan da adliyeye sevkedildi.
      Konuyla ilgili olarak açıklama da bulunan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, belirli aralıklarla çocuklarını dişlendirdikleri tespit edilen ailelere Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sosyal danışmanlarının belirli aralıklarla ailelerle görüştüğünü ve bu durumun suç olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Çocukların dilenmesinin dışında mendil bile satmasının yasak olduğunu kaydeden Çay, şunları kaydetti: “Bilindiği üzere küçük çocukların koruma kanunu gereğince mendil sattırmak, çalıştırmak suçtur. Bunu yapanlara hem adli hem de idari yaptırımı gerektirmektedir. Dolayısıyla biz peyder pey Devrek Yol Ayrımı üzerinde dilenen çocuklar trafiği de tehlikeye sokuyorlar. Bununla ilgili olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, emniyet Müdürlüğümüz ve Belediye olarak çalışma yapmaktadırlar. Tabi ilgili kurumlar bu ailelerin küçük yaşta çocuklara sokakta mendil sattıran para toplattıran dilencilik yaptıran kişilere kabahatler kanununa göre belediye ve kolluk kuvvetleri tarafından para cezası kesilmektedir. Bunu yakından izliyoruz. Ama burada önemli olan Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne talimat verdim. Sosyal danışmanlarımız bu ailelerle bir araya gelerek bu yaptıklarının suç olduğunu anlatacaklar. Bunu belli aralıklarla zaten yapıyorduk. Ama bundan sonra daha sık yapılacak.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   13.58.77.98  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır