Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yüksekokul müdürleri Posbıyık’ı ziyaret etti
Yüksekokul müdürleri Posbıyık’ı ziyaret etti
 
   

      Görüşmede Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Ereğli’nin yükseköğretimdeki yeri konusunda fikir alışverişinde bulunan Yıldırım ve Karatay, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Ereğli Meslek Yüksekokulu hakkında detaylı bilgiler verdiler. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli olarak kentte yeni bir fakülte daha açılması yönünde yoğun istekler olduğuna vurgu yaparak, yeni bir fakültenin kurulması kararı verildiği takdirde eğitim binasının tam teşekküllü olarak yapılması noktasında göreve hazır oldukları düşüncesini yineledi.
      Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu taleplerine rağmen ilçeye yeni meslek yüksekokulu açılması yönünde karar aldığını belirten Posbıyık, her şeye rağmen bu yeni okulun gerekli faydayı sağlaması ve kente çok sayıda öğrencinin gelebilmesi adına üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

      POSBIYIK: VAATLERİMİZİN ARKASINDAYIZ
      Ereğli Belediyesi olarak, yükseköğretim konusunda geleceğe dönük atılımlar yaptıklarını ve yeni imar revizyonunda geniş bir alanın üniversite kampus alanı olarak belirlendiğini ifade eden Posbıyık şöyle dedi: “Zonguldak geneline bakıldığında, Ereğli’deki yükseköğretim öğrencileri sayısının az olmasından rahatsızlık duyuyoruz. Nüfusumuza paralel olarak kentimizde en az 10 bin dolayında üniversite öğrencisi olmalı kanaatindeyiz. Bu sebeple de yeni bir fakültenin daha ilçemize kazandırılması noktasında ısrarcı olduk. Geleceği gören bir yerel yönetim olarak da, bizden sonra gelecek nesiller için uygun üniversite alanları yaratılması konusunda gerekli olan imar tadilatlarını tamamladık ve hemen herkesin gıpta ile karşıladığı bir düzenleme yaptık. Ereğli gerek sosyal gerekse kültürel yönden çok büyük bir atılım içinde. Bu atılım sürecinde de yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilerimizin büyük öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Yakın geçmişte dile getirdiğimiz vaatlerin bugün de arkasında olduğumuzun bilinmesini isterim. Ereğli’ye yeni bir fakülte daha verildiği takdirde bu fakültenin binasını anahtar teslimi olarak yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Bunun yanı sıra mevcut öğrencilerimizin barınma sorunlarının giderilmesi noktasında da girişimlerimiz devam ediyor. İvedilikle Ereğli’ye yeni öğrenci yurtlarının kazandırılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın gelecekte bu konuda da müspet gelişmeler elde edeceğimize inanıyorum.”

      KARATAY: EĞİTİM FAKÜLTESİ’YLE YAKALANAN İVMEYİ YÜKSELTMEK İSTİYORUZ
      Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım da, bir kültür kenti olarak kabul ettikleri Ereğli’de yükseköğretimi ilgilendiren birçok sorunla karşı karşıya olduklarına vurgu yaptı. Bu sorunların giderilmesi için üniversitenin öncülüğünde yaptıkları çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini dile getiren Yıldırım, yakın gelecekte daha sağlıklı eğitim koşullarının olduğu bir Ereğli’de, binlerce öğrenciye ev sahipliği yapacaklarına inandıklarını söyledi. Ereğli Eğitim Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun, bugüne kadar gerçekleştirdikleri eğitim hamleleri ile beklenenden daha fazla bir rağbet gördüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Halil Yıldırım, Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun açılmasıyla birlikte bu rağbetin daha da yükseleceğini söyledi.
      Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yakın geçmişte açılmasına karar verilen Ereğli Meslek Yüksekokulu’na müdür olarak atanan Yrd. Doç. Dr. İlhan Karatay da, yeni eğitim kurumunun kent için hayırlı olması temennisinde bulundu. Israrla yeni fakülte isteğinde olan Ereğli için bu yeni meslek yüksekokulunun iyi bir şans olduğunu ve bu şansı olumlu değerlendirmek açısından da kent olarak seferber olmak zorunda olduklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Karatay, şunları kaydetti: “Ereğli Eğitim Fakültesi ile birlikte Ereğli, yükseköğretimde iyi bir ivme yakaladı. Son dönemlerde de elit diyebileceğimiz çok başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Bu öğrencilerimiz fakülteden mezun olduktan sonra da kentimizin önemli kurum ve kuruluşlarında çok iyi yerlerde görev yapmaya başladılar. Fakülte ile yakaladığımız bu başarı ivmesini Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile sürdürdüğümüz gibi yeni meslek yüksekokulu ile de daha yukarılara taşımaya kararlıyız. Bu noktada Ereğli’nin bizlere gereken desteği fazlasıyla vereceğine inanıyorum. Başarılı olacağız ve bu başarıyı hep birlikte yakalayacağız.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.216.163  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır