Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Belediye, doğumdan ölüme kadar hizmet eder
Posbıyık: Belediye, doğumdan ölüme kadar hizmet eder
 
   

      Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde düzenlenen toplantıya, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan yardımcıları, bazı Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan ve kısa süre önce görevine başlayan Ereğli Belediyesi Din İşleri, Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Müdürü Metin Avcı, mezarlıklar ve cenaze hizmetleriyle ilgili atılımın, Ereğli Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden birisi olduğunu söyledi. Avcı, 2013 yılı başından itibaren hayata geçirilen çalışma kapsamında, Ereğli Belediyesi’nin cenaze ve mezarlık hizmetlerinden zengin-fakir ayrımı yapmaksızın hiçbir ücret talep etmediğini belirterek, bu hizmetlerin nasıl bir işleyişle verileceği konusunda da ayrıntılı bir sunum yaptı.

      TÜRKİYE’DEKİ BELEDİYELER ARASINDA İLK
      Şehir mezarlığında defin için yer kalmaması nedeniyle Belediye’nin yeni bir mezarlık projesi üzerine yoğunlaştığını anımsatan Avcı, “Şehir mezarlığımız dolmak üzeredir. Bu nedenle Belediye Belen Mevkii’nde yeni bir mezarlık projesini hazırlamıştır. 120 dönüm arsa üzerinde, içerisinde morg, gasilhane, hizmet odaları, oturma salonları ve cami de bulunan bir yapı oluşturulması planlanmaktadır. Bu proje kentimiz için büyük önem taşıyor.” dedi. Ereğli Belediyesi’nin cenaze ve mezarlık hizmetlerinden, vatandaşların ekonomik durum farklılıklarını gözetmeksizin, tüm ilçe halkı için ücretsiz hale getirilmesinin Türkiye’deki tüm belediyeler arasında bir ilk olduğuna işaret eden Avcı, hizmetlerin bir kısmında ücret almayan belediyeler bulunduğunu, ancak tümüyle hiçbir ücret alınmaksızın böyle bir hizmetin Ereğli Belediyesi dışında verilmediğini söyledi.
Ardından, Ereğli Belediyesi Tabibi Dr. Nevruz Kazankaya, Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri’nın nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdi. Ereğli Belediyesi Nikah Memuru Şerafettin Bozkurt ise, Belediye tarafından hafta içi ve mesai saatleri kapsamında kıyılacak nikahlardan hiçbir ücret alınmayacağını belirtti. Ayrıca ihtiyaç sahibi olduğunu belgeleyenlerden de nikah cüzdanı bedeli alınmayacağını anlatan Bozkurt, engelli vatandaşlardan da ücretin yarısının alınacağını dile getirdi.

      POSBIYIK: BELEDİYE, DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HİZMET EDER
      Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da toplantıdaki konuşmasında, yaşlıların bir miktar parasını ayırarak ‘kefen parası’ olarak sakladığını anımsatarak, “Artık ananelerin, babaannelerin kefen parası saklamalarına gerek yok. Ereğli Belediyesi bunu karşılıyor.” dedi. Ereğli’de ne altyapıda, ne de üst yapıda bir sıkıntı olmadığını belirten Posbıyık, sadece belediye sınırlarına yeni katılan mahallelerde hummalı bir çalışmanın sürdüğünü dile getirdi. Belediye başkanının, kentteki her konuyla ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Posbıyık, şöyle dedi: “Bir de bütün bunların yanında sosyal belediyecilik var. Belediye, doğumundan ölümüne kadar her insana hizmet etmek zorundadır. Bir evin cenazesindeki her işte belediye olarak biz olacağız ve bu hizmetleri de halkımıza ücretsiz olarak vereceğiz. Bu hizmetleri ücretsiz vermemizin sebebi her ailenin ihtiyacı olduğu için değil. Bir insan canını-ciğerini kaybettiğinde şaşırıyor. Bizim yaptığımız da bu acılı günlerinde insanlarımızın yanında olmak ve ihtiyaçlarını karşılamaktır. Evlerinde tek başına yaşamak zorunda kalan hasta vatandaşlarımız var. Bu hastalarımızın evlerine temizlik ekiplerimiz gidiyor. Giden ekip sadece evin temizliği yapmıyor; hastanın çamaşırlarını, elbiselerini yıkıyor, gerektiğinde hastamızın saç, sakal kesimi ve tırnak bakımlarını da yapıyor. Yaz aylarında da evlerinden alarak sahilde gezdirip toplum içine çıkaracağız.
      Özel Kalem Müdürlüğümüz, artık belediyeye gelip yardım isteyen kimseye yardım malzemesi vermeyecek. Yardıma muhtaç olan insanların adresleri daha önceden tespit edilecek; kumanyasından çocukların oyuncaklarına kadar her ihtiyacı evlere biz teslim edeceğiz. Bunu yapacağız ki o ailelerin gelişim süreçlerini de yakından izleme imkanı elde edeceğiz. Yakın bir zaman sonra ilçemizdeki tüm camilerimizin temizliklerini yapmaya başlayacağız. Karşımıza bir engel çıkmazsa tüm camilerimizi, şerefelerine kadar aydınlatmayı düşünüyoruz. Bunun için de büyük bir gayret içerisindeyiz. Aynı zamanda okullarımızın da işlevlerini sağlıklı biçimde yerine getirebilmeleri için gerekli çalışmaları yapacağız.”

      ŞEHİTLİK, GÖZTEPE, TERMİNAL VE PİKNİK ALANI
      Belen Mevkii’ndeki yeni mezarlık için projelerin hazırlanmaya başlandığını ve çok modern bir yapı ortaya çıkaracaklarını vurgulayan Posbıyık, şunları kaydetti: “Burada bir de camii yapacağız. Ayrıca askeriye ile görüşme halindeyiz. Bir şehitlik de yapıyoruz. Bunun için belli standartlar var. Askeriyeden projeleri alacağız. Bakanlıktan izin alabilirsek, bu sene inşallah hep beraber Göztepe’ye çıkarak oraları aydınlatacağız, yollar yapacağız. Orayı vatandaşlarımızın çıkıp Ereğli’yi gözlemleyebilecekleri bir yer haline getirmek için büyük çaba içindeyiz. Terminal ihalesi yapılmak üzeredir. Yakında inşallah temelini atacağız. Yine Yalı Caddesi’nden karşıya doğru bir köprü yapılacak. İhaleye verildi. 6 Şubat’ta ihalesi yapılacak. Yaşlılar Gençler Evi’nde de bir hizmet odasını mescide dönüştürüyoruz. Yaz için da piknik alanımız hazırlanıyor. Kestaneci Mahallesi’nde 20 bin metrekare üzerinde ormandan orayı kiraladık. Düzenleme çalışmaları sürüyor. Buranın ikinci ihalesi de 14 Şubat’ta yapılacak. Çok güzel bir ortam ortaya çıkacak.”
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.216.251.37  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır