Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kaynakçılara sertifika verildi
Kaynakçılara sertifika verildi
 
   

      Ereğli İş Geliştirme Merkezi ve İŞKUR işbirliğiyle Haziran ayında açılan ve yaklaşık 5 ay süren kaynakçılık kursunu tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen sertifika töreninde ERİŞGEM tarafından bu güne kadar yapılan çalışmaların anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu. 5 aylık kurs dönemi hakkında bilgiler veren Ereğli İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, kursiyerlerin bundan sonra ‘Ne iş olsa yaparım’ değil, ‘kaynakçıyım’ diyerek iş bulabileceklerini söyledi. Kır, açıklamasında her kursiyere günlük 20 TL harçlıkları ile birlikte sosyal güvencelerinin de yapıldığını kaydetti.

      KIR: TOPLAM MEZUN SAYIMIZ 2 BİN 670’E ULAŞTI
      Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği ve ERİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, şöyle dedi: “Birçok faaliyetlere imza attık. Bundan sonra da yapacağımız faaliyetlerde başarılarımızı artırarak devam edeceğiz. Cenab-ı Allah her bölgeye göre özellik vermiş. Artık farklı bir şeyler yapmak farklı şeyler konuşma zamanı gelmiştir. Herkesin söylediğini papağan gibi tekrarlamak yerine ve yahut bir yerde yapılana bukalemun gibi uymak yerine, kendi özelliklerimizi ortaya koymalıyız. Karadeniz insanı bunu başarabilecek güçtedir. İŞKUR ile bu tür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 50 kişi ile birlikte 2006’dan beri yaptığımız mezun 2 bin 670’e ulaştı. Şu anda yeni 25 gencimiz İŞKUR’un verdiği destek ile daha iyi noktalara gelecektir. Bölgemizde ara eleman bulmakta zorlanan iş adamlarımız olduğu gibi işyerlerimiz de mevcuttur.”



      DEMİRSU: GENÇLERİN BİLEĞİNE ALTIN BİLEZİK TAKIYORUZ
      Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, “Kurumumuz ile ERİŞGEM arasında düzenlenen ve 50 kursiyer ile başlayan kaynakçılık kursunu başarı ile tamamladık. Bugün 42 kursiyerimize sertifikaları verilmek üzere toplandık. Kaynakçılık kursumuz 4 Haziran 2012 tarihinde başladı, 15 Kasım 2012 tarihinde sona erdi. Maliyeti kurumumuza 360 bin TL’dir. Kurs süresince kursiyerlere 20 TL harçlık ve genel sağlık sigortaları iş kurumumuz tarafından yapılmıştır. ERİŞGEM işbirliği ile 2008 tarihinden bu yana mezun edenlerin yüzde 83’ü sigortalı çalışmaktadır. Bu hem kurumumuz hem de ERİŞGEM için mutluluk vericidir. Gençlerimizin bileğine altın bilezik takıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İstihdamda nitelikli elemanları çoğaltarak daha rekabet edilebilir işletmelere koşmak hedefindeyiz.” dedi.
      Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Sertifika törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ciğer, ERİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ve kursiyerler katıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.218.38.125  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır