Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  CHP’nin ‘Efsane Başkanı’ son yolculuğuna uğurlandı
CHP’nin ‘Efsane Başkanı’ son yolculuğuna uğurlandı
 
   

     Merhum Nizamettin Akkaya için CHP önünde düzenlenen törene Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yanı sıra, partinin Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, bazı il örgütü yöneticileri, Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve ilçe yöneticileri, partinin eski ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, partililer, Ereğli Belediyesi’nin bazı daire müdürleri, Akkaya’nın akrabaları ve sevenleri katıldı.
     Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli’nin çok değerli ve beyefendi kişiliği ile bilinen duayen bir siyaset adamını kaybettiğine vurgu yaptı. Kartal, son günlerde çok sayıda değerli ismin vefat ettiğini ve üzücü haberlerin üst üste geldiğini ifade ederek, bu ölüm haberleriyle sarsıldıklarını söyledi. Kartal şöyle dedi: “Herkes zamanı geldiğinde ölecek; ama önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Önemli olan tarihte bir sayfa, bir iz bırakabilmektir. Efsane Başkanımız Nizamettin Akkaya da Ereğli ile Zonguldak’ın siyaset tarihine ve CHP tarihine adını altın harflerle yazdırmış başkan olarak aramızdan ayrılıyor. Nizamettin Başkan ve arkadaşları bir döneme damgalarını vurdular. Geride hoş bir seda bıraktılar. Bize düşen, onların bıraktığı yerden bayrağı alıp daha ilerilere ve yukarılara dikebilmektir.”

     POSBIYIK: AKKAYA’YI UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL
     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, idealist bir büyüklerini kaybettiklerini belirterek, Akkaya’nın örnek aldıkları bir isim olduğunu dile getirdi. Posbıyık, şunları kaydetti: “70’li yıllarda siyasete başladığımızda hep kendisini örnek alırdık. Liderimizdi. Beyefendiliğiyle, o güzel üslubu ve konuşmalarıyla herkesi büyülerdi. Hatta o günlerde bu kadar güzel nasıl konuşabildiği sorulduğunda zaman zaman Kandilli’de dağa çıkıp ağaçlara konuşma yaparak belagatini bu noktaya getirdiği şeklinde efsaneler anlatılırdı. Merhum Akkaya gerçekten müthiş bir insandı. Hiç kimseyi kırmazdı. Sadece partililerine değil, partili olmayan insanlara da fiziğiyle ve güzel belagatiyle saygı gösterirdi. Gerektiğinde de ülkesi ve CHP için taşı gediğine koyarcasına sert üslubuyla herkese ders verirdi. Böylesine ideal bir insandı.
     O, bir ekip adamıydı. CHP’de ekip demek ne demek? Herkes, Nizamettin Akkaya’yı hatırlasın, ekibin ne olduğunu görsün. Ondan öğreneceğimiz çok önemli şeyler var. CHP’lilik demek, ekip çalışması yapmak demektir. El ele vermek demektir. Cumhuriyeti, demokrasiyi üst noktalara götürmek demektir. Bunlar da ilkeli çalışmalarla olur. O, bizim önderimizdi. Onu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onun ortaya koyduğu fikirlerden ve hareketlerden, CHP’ye yönelik hizmetlerden kendimize feyiz alıp onun yolundan ilerlemeye inşallah devam edeceğiz. Allah, onu nur içerisinde yatırsın.”
     Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı konuşmanın ardından, Akkaya’nın kendisine gerçekleştirdiği son ziyaretinden kalan bir fotoğrafını çocuklarına takdim etti. CHP İlçe Örgütü önünde düzenlenen törende, Belediye Din İşleri Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Müdürü Metin Avcı eşliğinde dua edildi. Duanın sonrasında da merhum Akkaya’nın naaşı, cenaze namazı için Bozhane Camii’ne getirildi. Merhum Akkaya, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Şehir Mezarlığı’nda, 5 yıl önce elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden eşi Merhuma Habibe Akkaya’nın yanında ebedi istirahatgâhına tevdi edildi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » MEKANI CENNET OLSUN -   izettin tanal / 14 Şubat 2013- 17:24
 
IP   3.22.100.180  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır