Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Prof. Dr. Haberal’a Sevgi Barış Dostluk Ödülü
Prof. Dr. Haberal’a Sevgi Barış Dostluk Ödülü
 
   

     İlçedeki Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 28-29-30 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, festival kapsamında CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ‘Sevgi Barış Dostluk Büyük Ödülü’nü, Ereğli halkı adına takdim etmek istediklerini söyledi. Posbıyık’ın bu açıklaması, toplantıya katılanlar tarafından alkışlarla karşılandı.
     Prof. Dr. Haberal’ın özgeçmişi, eğitim ve tıp alanlarında imza attığı ilkler ile başarılarının da okunduğu toplantıda Posbıyık, “Zonguldak, Türkiye ve dünyada çok tanınan, Zonguldak’tan milletvekili seçilen, çok saygı duyduğumuz bir bilim adamına, Sayın Mehmet Haberal’a ‘Sevgi Barış Dostluk Büyük Ödülü’nü takdim etmek istiyoruz.” dedi.
     Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal’a ödül dosyası ile ziyarette bulunarak görüştüğünü anlatan Posbıyık, Ali Haberal’ın da konuyu öğrendiğinde duygulandığını ve sevindiğini dile getirdi. Dört yıla yakın süredir tutuklu olan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Ereğli ve Türk halkının kendisine duyduğu minnet duygusunun bir ifadesi olan ‘Sevgi Barış Dostluk Büyük Ödülü’nü kendi elleriyle almasını gönülden istediklerini, bu dileklerini de kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal ile paylaştıklarını belirten Posbıyık’ın, Ali Haberal’ın kendisine “Ben inanıyorum ki, bu ödülü kardeşim Mehmet Haberal’a sahnede, Ereğli halkının önünde sen vereceksin” yanıtını verdiğini söylemesi de uzun süre alkışlandı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.25.32  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır