Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık festival için önerileri dinledi
Posbıyık festival için önerileri dinledi
 
   

     Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her festival öncesinde olduğu gibi, bu yıl 20.’si 28-29-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali için yine sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerini almak üzere toplantının düzenlendiğini belirtti.
     Bu yılki Osmanlı Çileği Festivali’nin, Ereğli’nin kurtuluş günü olan 18 Haziran’da yapılmayacağını açıklayan Posbıyık, “Osmanlı Çileğini Koruma, Yaygınlaştırma, Üreticilerini Koruma Derneği ile görüşerek uygun bir gün belirleyeceğiz. Osmanlı Çileği ile ilgili yarışma ve etkinliklerin yanı sıra, bir de konserle Osmanlı Çileği Festivali’ni yapacağız. 18 Haziran’da da kurtuluş gününü kutlayacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de, 9 Mart günü Türkan Şoray’ın katılımıyla bir söyleşi ve imza günü düzenleyeceğiz.” dedi.
     20.’si gerçekleştirilecek Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 28-29-30 Haziran tarihlerinde yapılacağını belirten Posbıyık, şöyle dedi: “Festivalde kültürel etkinliklerin artması adına sivil toplum örgütlerinin desteklerini bekliyoruz. Bugün dağıtılan formları doldurmak suretiyle, görüşlerinizi, önerilerinizi ve tekliflerinizi bekliyoruz. Festivalin renkli geçmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu yılki festivalin 20. festivalimiz olması nedeniyle, dernek ve odalara sesleniyorum: Pamuk eller cebe diyorum. Dernekler varlıklarını göstersinler.”

     “ESNAFTAN PARA ALMIYORUZ”
     Pek çok konuda olduğu gibi, festival konusunda da bazı şeyler söylendiğini dile getiren Posbıyık, şöyle devam etti: “Biz söylenenlerden rahatsız değiliz. Vicdanımız rahat ve yaptığımız her şey Ereğli’de yaşayanların mutlu olması içindir. Bu festivallerde bir takım karşı siyasetçi arkadaşlar, bazı milletvekilleri ve bazı insanlar, ‘Halil Posbıyık esnafın gırtlağına basıyor, zulüm yapıyor, para topluyor ve festivali öyle yapıyor’ gibi acımasızca eleştiriler yapıyorlar. Hiçbir esnaftan para almıyorum. Kimseden para aldığımız, zorladığımız, baskı yaparak para aldığımız yok. Bunları söyleyenler, bir tanesini dahi ispat etsinler, benden küçük olsalar bile ellerini öpmeye, özür dilemeye hazırım.”
     Böylesine büyük bir festivalin esnaftan toplanacak parayla yapılmasının mümkün olmadığını dile getiren Posbıyık, Ereğli dışından reklamını yaptırmak isteyen çok sayıda firmadan gelen gelirlerle ve sponsorluk anlaşmalarıyla sanatçıların getirildiğini söyledi. Posbıyık, “İster siyaseten yapsınlar, ister dedikodu olarak yapsınlar, ister çapsız milletvekilleri konuşsun. Benim için zorla para alıyor diyenler ispatlasınlar, ellerinden öpmeye hazırım. Ama bunu söyleyip de ispat etmiyorsa o müfteridir, yalancıdır diyorum.” şeklinde konuştu.

     KONSER VERECEK SANATÇILAR VE ÖDÜL ALACAK İSİMLER
     Ereğli Belediyesi’nce düzenlenecek festival kapsamında 28 Haziran Cuma akşamı Teoman ve Sibel Can’ın; 29 Haziran Cumartesi akşamı Gülşen ve Murat Boz’un ve 30 Haziran Pazar akşamı da festivalin final gecesinde Athena grubu ve Tarkan’ın halk konserleri vereceğini anlatan Posbıyık, sanatçılarla anlaşmaların tamamlandığının altını çizdi. Posbıyık festival kapsamında, ‘Türkiye’nin Nobel Ödülü’ olarak tanımladıkları Sevgi Barış Dostluk Ödüllerini de; Tarkan, Mesut Özil ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’a vermek istediklerini söyledi. Toplantıda Tarkan, Mesut Özil ve CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın özgeçmişleri de okundu.
     Ayşe Arman’ın katılacağı bir söyleşinin de düzenleneceği festivalde, F16 savaş uçaklarıyla gösteri yapan Solo Türk ekibinin de ilk defa bir festivale katılacağını açıklayan Posbıyık, görkemli bir lazer gösterisi de yapılacağını söyledi. Posbıyık, “Ereğli halkı ekonomik açıdan zor günler geçirirken, en azından onları üç gün olsun eğlendirmek, dinlendirmek, sıkıntılardan uzaklaştırmak istiyoruz.” dedi.
     Henüz görüşme aşamasında oldukları diğer çalışmalardan da söz eden Posbıyık, sivil toplum örgütü temsilcilerinin festival konusundaki görüş ve önerilerini de dinledi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.193.232  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır