Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yöresel değer elpek bezi ihraç edilmeye başlanıyor
Yöresel değer elpek bezi ihraç edilmeye başlanıyor
 
   

     Ereğli’nin en önemli el sanatları arasında yer alan elpek bezleri; masa ve sehpa örtüleri, Amerikan servis, şal ve kaşkol şeklinde tasarlanıyor. Elpek bezi dokumacılığını yaşatmaya çalışan iki girişimcinin 1997’de kurduğu atölyede, ağırlıklı olarak ev dekorasyonuna yönelik ürünler hazırlanıyor. Türk iş adamının girişimleriyle Japonya’dan alınan 680 parça siparişin hazırlandığını belirten Nilgün Efes, Türkiye’nin seçkin giyim firmalarına hammadde olarak satılmasının yanı sıra ilçeye gelen siyasetçi ve sanatçı başta olmak üzere bütün ziyaretçilere hediye edilen ürünler arasında yer alan elpek bezlerinin artık Japonya’ya da ihraç edilecekleri için ayrı bir heyecan yaşadıklarını söyledi.
Efes, uzun yıllar Japonya’da yaşayan Türk iş adamı Murat Enşici ve eşi Japon iş kadını Hiroko İkenoue Enşici’nin geçen yılın Temmuz ayında iş yerlerini ziyaret ederek ürünlerini incelediklerini ve yapılan görüşmeler sonucunda Japonya’dan ilk siparişleri aldıklarını ifade etti.
     Efes şunları kaydetti: “Japonya’dan geçtiğimiz Temmuz ayında eşi Japon olan Türk iş adamı Zonguldaklı kendisi, 10 senedir Japonya’da Türk el sanatları ile ilgili olarak kendisinin çalışmaları var. Türkiye’ye ait kilim, halı gibi malzemelerin tanıtım ve satışını yapıyor. Mart ayında Zonguldak yöresel el sanatlarını sergileyecekleri fuar olduğunu söyledi. Bu çalışmaları sergilemek ve satışını yapmak üzere elpek beziyle ilgilendi ve bizimle temas kurdu. Temmuz ayındaki ziyaretinde bizden bir takım örnek numuneler alıp götürmüştü. Aldığı örnek numuneler çerçevesinde bize 680 parçalık cüzi bir sipariş geçerek bunların Mart ayına kadar hazır edilip edilemeyeceğini sordu. Biz de kendisine ‘tabi ki yetiştiririz’ dedik. Yaklaşık 2 aydan bu yana verdiğimiz söz üzerine bu hafta gönderiyoruz. Mali ve fiziksel anlamda çok büyük bir sipariş değil. Ama manevi açıdan, bizim 16. yılımızda bizim geldiğimiz noktayı hissettirmek bakımından önem verdiğimiz bir sipariş. Japonya bizim çok önem verdiğimiz bir ülke. Gönderilecek olan siparişler arasında şallar var, Amerikan servisler var, sehpa ve masa örtülerimiz var. Yaklaşık 16 çeşit malzemeden 20’şer 30’ar parça olmak üzere toplamda 680 parçalık bir sipariş aldık.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.147.215  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır