Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Camilerin temizliğini görev kabul ediyoruz”
“Camilerin temizliğini görev kabul ediyoruz”
 
   

     İlçedeki camilerin temizlenmesine Bozhane Camii’nden başlanırken, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ekiplerin yaptığı temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Posbıyık burada yaptığı açıklamada, belediye olarak camilerin temizliği konusunda ellerinden gelen hizmeti yapacaklarını dile getirdi.
     Temizliğin, İslam dinince imanın esaslarından birisi olarak sayıldığını ifade eden Posbıyık, şöyle dedi: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre camilerin temizlik işleri belediyelerden bekleniyor. Bu konuda belediyelere imamların, müezzinlerin ve yaşatma derneklerinin yardımcı olması özellikle belirtiliyor. Belediye olarak camilerde zaman zaman temizlik yapıyorduk. Ama yetişebildiğimiz yere kadar yapıyorduk ve ekibimiz yetersizdi. Bunun böyle olmayacağına ve tüm camilere aynı hizmetin gitmesine inandığımız için yeni bir ekip oluşturduk ve Türkiye’de çok az bulunan orijinal bir makine getirdik. Hiç kurutmaya gerek duymayan, köpük yayıp ardından onu temizleyen bir makineyle bu işleri yapacağız. Tüm camilerimizi yıkayacak kadar ekibimiz ve zamanımız var. Sadece hocalarımızın muhtarlarımızın bize başvurarak sıra almaları ve camimizin temizlenmesini istiyoruz demeleri gerekiyor. Bunu bir zorunluluk olarak değil, görevimiz olarak gördüğümüz için yapıyoruz.”
     Temizlik işlerinin yanı sıra camilerde farklı hizmetlerinde devam edeceğini dile getiren Posbıyık, “Özellikle Bozhane Camii’nin cenaze kaldırılan kısmında cemaat yağmurdan ve güneşten etkileniyor. Bunun ihalesini gerçekleştirdik. Yakında Ali Molla Camii’nde olduğu gibi iki adet çadırı buraya kurarak bu olumsuzluğun önüne geçeceğiz. Aynı hizmeti, en çok cenaze kaldırılan Hatip Camii’nde de gerçekleştireceğiz.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.131.168  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır