Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Candan: Ereğli’ye de bahar gelsin istiyoruz
Candan: Ereğli’ye de bahar gelsin istiyoruz
 
   

     AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, dün sabah saatlerinde beraberinde AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ve AK Parti Ereğli ilçe yönetimi ile pazaryerindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Dükkânları tek tek gezen ve halkın taleplerini dinleyen Candan, tersanelerin tekrar canlandırılmasına ilişkin talepler aldı.
     Bazı vatandaşlarla da görüşen Candan, iş konusunda da ricalarla karşılaştı. Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Candan, şöyle dedi: “Biz göreve geldiğimizden beri söylediğimiz bir şey var, politika konusuna pek girmeyeceğiz, bizim için mümkün olanı yapmaya çalışacağız ve doğruları söyleyeceğiz dedik. Ereğli’de sürekli söylenen bir olay var, bu kent göç veriyor. Gittiğimiz her yerde bu söyleniyor, burada bir yanlış var, olgu ile algı arasında büyük bir fark var, insanlarda ciddi bir anlamda göç verdi algısı oluşmuş. TÜİK verilerine baktım, göç olduğu falan yok. Bir değişiklik yok. Zonguldak’ın genelinde bir azalma var, o da Zonguldak merkezi ile ilgili, bizimle ilgili değil. Bu kent göç falan vermiyor. Maalesef ne ise kim ve ya kimler bunu dillendiriyor, bilgi kirliliği yapıyorsa bir yanlışlık var. Şöyle bir olay var; hacimsel olarak kapitaldeki nakitte bir daralma var, bu daralmanın sebebini de biliyoruz, tersanelerden kaynaklanıyor. Erdemir gibi diğer kuruluşlardaki ücret oynamalarından kaynaklanıyor. Yapısal sorunları hızla halletmeye, hızla bu kenti normalleştirmeye çalışıyoruz, taraflarla görüşüyoruz, Erdemir ile yakın ilişki içerisinde olmaya çalışıyoruz. Tersaneler için gece gündüz uğraşıyoruz.”



     “HERKES SORUMLU DAVRANMALI”
     Battığını açıklayan bir esnafla kimsenin iş yapmayacağını ifade eden Candan, şöyle devam etti: “Geçenlerde bir açıklama oldu. Biz bir anlaşmanın üzerindeyiz ama bu kentte özellikle basın huzurunda söylüyorum, bu geminin içerisindeyiz, bu gemi su alıyor, batıyoruz diye bağırmanın bir manası yok. Müflis esnafa gidip de kimse iş yapmaz. Biz Norveç’ten iş aldık, bunun ile uğraşıyoruz, batıyoruz diyorsak bu işi bize vermezler. Neyin peşindeyiz ve neye hizmet ediyoruz, bunu iyi bilmek zorundayız. Burada bir daralma var, tersane sektöründe, evet biz tutup da tersaneler battı, iflas etti dersek nereden biz bunlara iş bulacağız, kim sipariş verecek. Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum. Bu kentte bir daralma varsa buna bizim bir çözüm bulmamız gerekiyor, üzerine benzin dökmemiz gerekmiyor. Kenti yöneten arkadaşlardan kentin ileri gelenlerden, sorumluluk sahiplerinden rica ediyorum, herkes ticaretin içerisinde, bunun sonuçlarını da herkes biliyor, bu tür açıklamalardan kaçınmak zorundayız. Biz zaten ağır ağır elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz de politikacı olarak şunu söylemek isteriz; şunu yaptık, bunu yaptık demek biz de istiyoruz. Netleşmeden hiçbir açıklama yapmadık, inşallah önümüzdeki günler daha iyi olacaktır, ben buna inanıyorum. Bu olgu ve algı meselesini iyi ayarlayalım. Bütün esnaflar, arkadaşlarımız bunu söylüyor. Ereğli’ye de bahar gelmesi için uğraşıyoruz.”

     VATANDAŞ İŞ VE YATIRIM İSTEDİ
     Milletvekili Candan, ziyareti sırasında zaman zaman girdiği dükkanlarda esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Gülsüm Elmacı adlı bir vatandaş, Candan’dan oğlu için iş isteyerek, “Bizden üç çocuk istiyorsunuz. Benim dört çocuğum var. Hepsini okuttum. Ama oğlum KPSS’den de iyi puan almasına rağmen işsiz geziyor. Bunlara bir çare bulun.” şeklinde konuştu.
     Safiye Orman isimli bir pazarcı ise iş yapamadıklarından yakınarak, “Tersanelerin kapanmasıyla birlikte hepten iş yapamaz hale geldik. Kimsenin pazara bile geldiği yok. Hiç değilse bu tersaneleri bir canlandırın.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.238.20  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır