Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “İşçiyi güldürecek bir sözleşme yapmak istiyoruz”
“İşçiyi güldürecek bir sözleşme yapmak istiyoruz”
 
   

     Aslıyüce, burada yaptığı konuşmada, Türk Metal’in sadece toplu sözleşme yapan bir sendika olmadığını, sosyal ve kültürel aktivitelere de ağırlık verdiğini söyledi. Ereğli Şubesi’nin de bunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğini savunan Aslıyüce, şöyle dedi: “Çalışanlar olarak gerçekten zor günler yaşadı. Ama biz, sendikacılıkta sadece toplu sözleşme yapan bir kurumdan öte, sosyal faaliyetleri olan, çalışana, eşine, çocuğuna kendisine sosyal manada bir takım şeyler sağlayan bir kurum olması gerekir diye düşündük ve bu amaçla yola çıktık. Çok şükür, teşkilatımız içerisinde bugün hayata geçirdiğimiz bir takım sosyal faaliyetler var. İnşallah bunları da geliştireceğiz. Yaşam içerisinde hayatın bize biçtiği bir takım roller var. Bu rolleri yerine getirirken bazı değerlerimizden maalesef istemeyerek de olsa, o hengame içerisinde uzak kalıyoruz. Çoğu zaman çalışma hayatı içerisinde ailemizi birçok konuda ihmal ediyoruz. Ama artık inşallah bundan sonra ailemizi de, çocuklarımızı da ihmal etmeyeceğiz. Sendikanın faaliyetleri bu yönde devam edecek.”

     ASLIYÜCE: İŞÇİYİ GÜLDÜRECEĞİZ
     Erdemir ile gerçekleştirilecek 24. Dönem Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri’ni en iyi noktada tamamlamayı arzu ettiklerini anlatan Aslıyüce, şunları kaydetti: “Sendikacılık artık doğru işler yapma zamanıdır. Artık insanları bir şekilde, bir yerlere kanalize edip, bir noktaya getirdikten sonra hayal kırıklığına uğratma zamanı değil. Türk Metal olarak bu kabuğu kırdık, çok daha da ileriye gittik. İnşallah bütün sendikalar da aynı şekilde bizim noktamıza gelir. Bu dönem yapacağımız toplu iş sözleşmesinde, yalancı pehlivan gibi bir şeyleri yazıp da sonrasında sırt üstü yenilmek yok. Allah nasip ederse, sözleşmede inşallah Yusuf Bey ile beraber bu müzakereyi yürüteceğiz. Erdemir işçisine tebessüm değil, gülücükler getirecek bir toplu sözleşmeyi inşallah bağıtlayacağız.”
     Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, Genel Başkanları Kavlak’ın talimatları doğrultusunda, sosyal, kültürel ve eğitime yönelik aktiviteleri artırarak sürdürdüklerini belirterek, işçi eşlerinden gelen talebin de en kısa sürede yerine getirileceğini söyledi. Kendisini ziyaret eden işçi eşlerinin, Kadınlar olarak komiteler oluşturmayı istediklerini ilettiğini anlatan Odabaş, “Genel Merkezimizce yürütülen kadın kurultay ve çalıştaylarının yanı sıra, ilçemizde de işçi arkadaşlarımızın eşlerinden oluşacak komiteler kuracağız. Gerek ilçemizde, gerekse genel merkezimizin etkinliklerinde görev alacak kadınlara, her türlü desteği sağlayacağız.” dedi.

     ALKAN: MASA BAŞINDA BİTİRMELİYİZ
     Erdemir İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Alkan da, sözleşme ile ilgili ilk oturumun 25 Şubat’ta yapılacağını hatırlatarak, şunları söyledi: “Samimiyetimle ifade etmek isterim ki, bu toplu iş sözleşmesinde 25 Şubat’ta Yusuf Bey’in karşısında olacağım ama buradaki amacımız, bu sözleşmeyi masa başında bağıtlamak. Erdemir çalışanlarıyla yönetimin bir bütün olarak bir araya gelip, sözleşmeyi makul bir şekilde bağıtlayıp, fabrikayı ileri noktalara getirecek adımları hep beraber atmalıyız. Bu noktada, nasıl ki bu akşamki birlikteliğimizi gerçekleştirdiysek, o gün de amacımız mutlaka iç barışı çalışanla yönetimin arasındaki koordinasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Eşim ve ben siz ve ailelerinizle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bu tür organizasyonlara hep beraber katılıp, eğleneceğiz.”
     Aslıyüce ile Alkan’a, Soğuk Haddehane çalışanlarının yaptırdığı ve üzerlerinde Erdemir’e ait resimlerin bulunduğu tabak hediye edilen geceye eşleriyle birlikte katılan Erdemir çalışanları gönüllerince eğlendi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.22.135  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır