Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Haberal: Yasalar uygulansın
Haberal: Yasalar uygulansın
 
   

     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 67’si tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon Davası’nın 276. duruşması dün gerçekleştirildi.
     Duruşma sırasında söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mahkeme Heyeti’ne hitaben, “Bugünkü duruşmanın özelliği var. Toleranslı görüşleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi. Haberal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan 700 yıl önce Kanuni döneminde 1 ay süren yargılamalar -söyleyeceğimi mazur görün, zulüm kabul edilirmiş. Burada 3-4 yıldır süren yargılama var. Başbakan’ın bir sözü var; ‘iddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür.’ Ben iddia makamından rica ediyorum. İddia makamından da arkalarında bulunan ‘Adalet mülkün temelidir’ yazısını dikkate alarak iddialarını somut olgulara dayandırarak ispatlamasını istiyorum. Durum ne ise, TBMM’nin çıkardığı yasalar ne ise ona göre karar verin. 17 Aralık’taki savunmam sırasında da söylemiştim, hakimlik ve hekimlik insan hayatını ilgilendiren mesleklerdir.”
     Haberal, tutukluluğunun somut olguya dayanmadığının da altını çizerek, tutuklamanın istisnai bir durum olması gerektiğini vurguladı.

     MÜTALAA SUNULMADI
     Savcının esas hakkındaki mütalaasını vermesi beklenen duruşmanın sabahki oturumunda, sanık ve sanık avukatlarının tanık talepleri alındı. Taleplerin alınmasının ardından duruşmaya ara veren Mahkeme Heyeti, öğleden sonraki oturumda ise tanıkların dinlenilmesi taleplerini reddetti. Fatih Hilmioğlu’nun, sağlık durumunun tespiti için Adli Tıp’a sevk edilmesine hükmeden Mahkeme Heyeti, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkemenin kararına bazı izleyiciler heyeti yuhalayarak tepki gösterdi. Mahkeme başkanı da bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılması için talimat verdi. Duruşma 11 Mart’a ertelendi.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.188.160  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır