Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  ‘Gönül Elçileri Projesi’ muhtarlara anlatıldı
‘Gönül Elçileri Projesi’ muhtarlara anlatıldı
 
   

     Ereğli’de mahalle ve köy muhtarlarına yönelik, ‘Gönül Elçileri Projesi’ için tanıtım toplantısı düzenlendi. Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Veli Köktürk, Ereğli Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, muhtarların, resmi olmasa da devletin gönül elçileri temsilcisi olduğunu belirtti. Gönül Elçileri Projesi’nin, genelde Emine Erdoğan’ın, illerde ise vali eşlerinin himayesinde sürdürülen bir proje olduğunu hatırlatan Köktürk, koruyucu aile konusunda şu bilgileri verdi: “Bu projenin 5 alt başlığı bulunmaktadır. Bu başlıklardan ilki, koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılmasıdır. İkincisi, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum. Üçüncüsü, engelli hizmetlerine uyum. Dördüncüsü, aile ve yoksulluk. Beşincisi de kademe ve güçlenme alt projeleridir. Bakanlığın, bu projedeki temel amacı korumaya muhtaç çocukların koruyucu aileler yanında bakım ve gelişimini sağlamaktır. Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle ailesi yanında bakılamayan, bu sebeplerle korunma altına alınan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirme sorumluluğunu kısa ve uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde yerine getiren kişi veya aileler koruyucu aile demektir. Bu hizmetin temel amacı, koruma altına alan çocuk için son derece karmaşık olan bir dönemde özenli davranılarak, bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır.”



     KORUYUCU AİLE MODELLERİ
     Köktürk, dört tip koruyucu aile hizmet modeli olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bunlar akraba veya yakın çevre, koruyucu aile hizmet modeli ki bu, muhtarlarımızı daha çok ilgilendirir. Zira bölgenizde, korumaya muhtaç çocukların akraba ve yakın çevresini en iyi bilen sizlersiniz. Bakanlığımızın da en çok üzerinde durduğu ve esas aldığı model akraba ve yakın çevre modelidir. İkinci model geçici koruyucu aile modelidir. Bu modelde, koruyucu aile en fazla bir ay hizmet verir. Üçüncüsü ise sürekli koruyucu aile hizmet modelidir. Bu model, koruma altına alınan çocuğun uzun süreli ve ya sürekli olarak öz aile yanına dönme şansının bulunmadığında uygulanır. Sonuncusu da uzmanlaşmış koruyucu aile hizmet modelidir. Bu modelde, koruyucu aile eğitimi konusunda eğitim almış ve uzmanlaşmış ailenin, çocuğun bakım ve gelişimini sağlamasıdır.” Köktürk, konuşmasına, kimlerin koruyucu aile olabileceği ve koruyucu ailelere sunulan destekler konusundaki açıklamalarıyla devam etti.

     “SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİ YERİNE GETİRİLİYOR”
     Aile ve Sosyal Politikalar Ereğli İlçe Müdürü Nejdet Kocaman da toplantıda kurumun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaman, şöyle konuştu: “Kurum olarak korunmaya muhtaç çocuk, özürlü, yaşlı, kimsesiz ve şiddete uğramış kadınlar gibi kesimleri, bakanlığımızın kanun ve yönetmelikleri çerçevesinde korumaya çalışıyoruz. Bu hizmetleri yerine getiren Ereğli’de huzurevi, kız yetiştirme yurdu, Alaplı’da özürlü çocukları rehabilitasyon merkezi var. Eskiden sokaklarda başıboş dolaşan özürlülerimiz vardı. Bu insanlarımızın hepsine sahip çıktık. Devletin denetimi altında sıcak bir ortam ve üç öğün yemeğe kavuştular. Sosyal devlet olmanın gereği olarak bu durumdan bizler de çalışanlar olarak çok memnunuz. Muhtarlarımızın hizmet bölgesinde böylesi vatandaşlarımız varsa, bunlara ulaşacak, ilgili kuruma ulaştıracak donanıma sahibiz. Kurumumuzla işbirliği halinde muhtarlarımız bu kişilere destek sunulmasını sağlayabilir.”
     Koruyucu aile hizmetleri ve “Gönül Elçileri” konusunda görsel sunumların da yapıldığı toplantıda, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, bazı mahalle ve köy muhtarları hazır bulundu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.244.44  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır