Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çakır: Yatırımcı liman garantisi istiyor
Çakır: Yatırımcı liman garantisi istiyor
 
   

     AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. 9 Ocak 2013’te partilerinin Genel Merkezi’nce yetki alarak göreve başlamalarının ardından, oluşturulan yeni Yönetim Kurulu’nun üyelerinin tanıtılması amacıyla toplantı düzenlediklerini belirten AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yeni yönetimin görev almasından bu yana geçen bir buçuk aylık süreçte de neler yaptıklarını anlattı.
     Geniş katılımlı bir tanıtım toplantısı düzenlediklerini anımsatan Çakır, şöyle dedi: “Ardından da hızlı şekilde teşkilat yapılanmasına, köy ve mahalle temsilcilerimizin, belde teşkilatlarımızın güçlendirilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verdik. Diğer yandan da, hükümetimizin kamu yatırımları anlamında burada yaptığı ve yapacağı yatırımların takibini yapıyoruz. Bu anlamda, Ereğli’nin yıllardan bu yana geciken yeni hastanesini, 2014 Ocak ayında hizmete açacağımızı söyleyebilirim. Bunun yanında, üst geçitlerimizi yapıyoruz. Fen Lisesi devam ediyor. Bu yıl Milli Eğitim kanalıyla ilçemize 10 yeni okul kazandırıyoruz. Adliye binası ve Vergi Dairesi binası için proje aşamasına çıktık, yapacağız. Devrek Yol Ayrımı’nda da köprülü bir kavşak yapıyoruz.”

     “EREĞLİ’DE İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUN”
     İlçe ekonomisinin iyileştirilmesi noktasındaki çabalarından da söz eden Çakır, şöyle devam etti: “Ereğli’ye baktığımızda, işsizlik sorunu bize en çok geribildirim olarak gelen bir bilgidir. Bu konuda, gemi tersaneleriyle ilgili olarak kredi anlamında bir destek vermeye çalışıyoruz. Bir tersanemize, başta Milletvekilimiz Ercan Candan’ın çabalarıyla bir devlet bankasından kredi desteği vererek, faaliyete geçmesi için uğraşıyoruz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nin yolunu bitirdik. Dışarıdan gelecek ve içeriden yapılacak yatırımların böylelikle önünü açmış olduk. Bir de ayın 15’inde Bakanlar Kurulu’ndan çıkan karar doğrultusunda otomotiv sektörü ile ilgili yapılacak yatırımlar, bölge ve yer ayırt edilmeksizin beşinci derece teşvik alacak. Bölgemizde de ERDEMİR ve sac sanayisinin olması, buna bağlı yan sanayiyi destekleme anlamında önemli bir durumdur. Biz de bölgemizdeki işsizliği çözme adına bundan faydalanacağız. Bölgemizin yatırımcılarının da OSB’deki yatırımları sürüyor. Bizler de bu tür yatırımları takip ediyoruz.”
     Kamu yatırımları anlamında, yapılabilecek tüm yapı ve hizmet alanlarında ilçede çalışmaların devam ettiğini dile getiren Çakır, yalnızca Gülüç Köprüsü ile Kepez Tepesi arasındaki yolun asfaltlanması konusunda, yolun altında malzemesi olan kurum ve kuruluşların bunları yolun sağ kısmına almasıyla, en kısa sürede kalın beton asfalt yapmayı düşündüklerini söyledi. Ereğli merkezli hükümet yatırımları konusundaki gecikme ve eksiklerin, yerel yönetimin çalışmalarında da olabileceğini ifade eden Çakır, “Önemli olan Ereğli’ye hizmetlerde aksama varsa, bunları basının adil ve orantılı şekilde kamuoyuna yansıtması gerekir. Mesela Ereğli’de bir belediye binamız yok. Terminal yapılması uzun süredir bekleniyor. En sonunda şu anda İller Bankası’ndan kredilendirilmesi de, milletvekilimizin desteğiyle oldu. Kamunun yapabileceği şeylerin tamamını, biz Ereğli’ye kazandırıyoruz. Hatta Ereğli bu yıl şantiyeye dönüyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Kamu ya da diğer yatırımlar konusunda, eleştiriye açık olalım ama önce Ereğli merkezli düşünelim.” dedi.

     “EGOMUZ ŞEHİRDEN DAHA ÖNDE DEĞİL”
     Geçmiş dönemlerde, yüksekokul ve boru-profil fabrikalarını ilçeden gönderen zihniyetin ‘küçük olsun bizim olsun zihniyeti’ olduğunu vurgulayan Çakır, “Ereğli’nin bundan sonra artık bu zihniyetlere tahammül etme şansı yoktur. O gün yüksekokulumuz burada olsa, bugün çok rahat fakültemiz olacaktı. Bunlar birer altyapıdır. O gün boru-profilciler burada olsa, bugün OSB’mizin gelişmesi çok daha hızlı olacaktı. O dönemde, işsizliğin çok olmamasından dolayı bunlar göz ardı edilmiş gerçeklerdir. Ereğli’nin büyütülmemesi, kendilerinin koltukta kalmasını sağlayacak bir araç olarak görülmüştür. Ama bundan sonra, Ereğli’deki gençlerimizin işsiz kalmasında vebali olanlar bunun altında ezilirler.” şeklinde konuştu.
     Ereğli’ye daha iyi hizmetler yapmayı hedeflediklerinin altını çizen İlçe Başkanı Çakır, şu görüşlere yer verdi: “Bu anlamda belediyeyi çok önemsiyoruz. Belediye iktidarla aynı partide olduğu zaman büyük projelerin uyum aşaması çok daha hızlı oluyor. O bölgelerin kalkınması çok daha hızlı şekilde oluyor. Tabii ki herkes siyasi bakımdan kendine göre bir siyaset geliştirecektir. Ama Ereğli’yi düşünmek, Ereğli merkezli düşünmek zorundayız. Ereğli’ye bir çivi daha çaktırabilmenin hesabını yapıyoruz. Ereğli’nin gelişmesi bizi bu koltuktan edecekse de, varsın etsin. Ereğli bir şey kazansın da biz kaybedelim. Bu hiç önemli değil. Egomuz şehirden daha önde değil.”

     “YATIRIMCI LİMAN GARANTİSİ İSTİYOR”
     Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çakır, yönetimleriyle birlikte iki önemli proje üzerinde durduklarını belirtti. Çakır, “Altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği bir proje üzerinde çalışıyoruz.” dedi. İlçeye yatırım yapmak isteyen sanayicinin öncelikle liman garantisi aradığını açıklayan Çakır, şu ifadelere yer verdi: “ERDEMİR’in limanı, öncelikle kendi hizmetlerini sağlamakla sorumlu. Bunu Ereğli’deki sanayiciler için yeterince değerlendiremiyoruz. Ereğli’ye yatırım yapmak isteyen firmalar liman garantisi istiyorlar. Liman garantisi olduğu zaman Ereğli yatırım bakımından cennettir. Çünkü bir de şu an yatırım yapılan yerlerde iş gücü, personel sıkıntısı yaşanıyor. Ama Ereğli’de ciddi bir işgücümüz var. Buraya gelmek isteyenler çok fazla ancak Ereğli, kamuoyuna ve ulusan basına sürekli gerginliklerle, olumsuzluklarla yansıyor. Dışarıdan gelecek yatırımcı için ortamı rahatlatamıyoruz. Yatırımcı, barışın ve ortak aklın olmadığı bir yerde yatırım yapmayı istemez. Çünkü yatırım korkaktır. Para koymak kolay değildir. Ve bu otomotiv sanayisi konusunda tanınan teşvik hakkını Ereğli olarak iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bundan bölgemiz nasibini alacaktır. Görüşmelerimiz var, ancak bunlar Nisan-Mayıs’tan sonra netlik kazanır.”
     İlçede ilk etapta 4-5 bin kişilik bir işsizlik sorununun aşılmasının öncelikli olduğunu dile getiren Çakır, “Tersaneler konusundaki kredi çıktığında yaklaşık 500 kişilik bir istihdam sağlanacak. OSB’deki yerel yatırımlar konusunda da bu yıl 700-800 kişilik bir istihdam söz konusu. Biz bunun yanına 2 bin kişilik bir istihdam koyabildiğimizde, Ereğli yine insanların umutla baktıkları, iyi şeylerin konuşulduğu bir şehir haline gelecektir.” diye konuştu. Yerel Seçimler öncesinde adaylarının en az dört ay öncesinden belirlenerek daha iyi tanıtılabilmesi adına Genel Merkezlerinden talepte bulunduklarını belirten Çakır, “Genel Merkezimizle paylaşıyoruz. Siyasi partilerde son sözü Genel Merkez söyler. Altyapı anlamında çalıştığımız en az 8-10’a yakın aday adayımız var. Genel Merkezimizden sadece adayımızı en az dört ay önceden açıklamamızı istiyoruz.” dedi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » EREĞLİ SOYULUYOR, UYUTULUYOR. SİYASİ PARTİLER KIŞ UYKUSUNDALAR...!!! Ünal SAVAŞ

NEREDE BU??? EREĞLİ BELEDİYESİNE TALİP OLAN MUHALEFET SİYASİ PARTİLERİ, KIŞ UYKUSUNA MI? YATTILAR. EREĞLİ SOYULUYOR. SİZ UYUYORSUNUZ. ALLAH RAHATLIK VERSİN. İYİ UYKULAR. ŞUNU ASLA UNUTMAYINIZ Kİ? OTURARAK BAŞARIYA ULAŞAN TEK CANLI TAVUKTUR. EĞER BİZ OTURDUĞUMUZ YERDEN BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ DİYORSANIZ. SÖYLEYECEK DAHA BİR ŞEY YOKTUR SİZE…

MUHALEFET PARTİLERİ UYUYOR EY EREĞLİ’LİLER, BARİ SİZ UYANIN. ONDOKUZ YILDIR ŞOV FESTİVALLERLE SOYULUYORUZ VE UYUTULUYORUZ. BU SOYGUNA VE UYUTULMAYA ARTIK HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM. ŞÖYLE BİR DÜŞÜNELİM. ŞİMDİYE KADAR NE KAZANDIK. KOSKOCAMAN BİR "SIFIR". ŞOV KONSEPTLİ KARNAVAL FESTİVALLERİN AMACI EREĞLİ´Yİ DIŞARIYA TANITMAK İSE, EREĞLİ’YE ŞİMDİYE KADAR KAÇ TANE YATIRIMCI GELDİ. BİLEN BİRİSİ VARSA ANLATSIN DA, HERKES DE BİLSİN. SADECE ÜÇ GÜNLÜK ŞOV KONSEPTLİ KARNAVAL FESTİVAL İÇİN İSRAF EDİLEN BU KISITLI KAYNAKLARIMIZ, BİR SONRAKİ NESLİMİZİ YANİ ÇOCUKLARIMIZI AÇ VE İŞSİZ BIRAKMAK UĞRUNA VAR OLANI İSRAF ETMEMİZ, TÜKETMEMİZ DEMEKTİR. ÇOCUKLARIMIZ GELECEKTE BU İSRAFIN HESABINI ÖNCE SİZDEN, SONRA BİZDEN SORACAKTIR. BUNU ASLA UNUTMAYINIZ. UNUTMAYALIM.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“İNANIYORUM Kİ, BİR GÜN HERKES FESTİVALE HAYIR DİYECEK.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, 2005, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 25 Şubat 2013- 01:43
 » Fatih Bey´e Not : Göktepe Mahallesindeki okula gitsin.Biraz inceleme yapsın.Ben buraya başka birşey yazmak istemiyorum. -   T.T. / 23 Şubat 2013- 13:56
 
IP   3.135.190.101  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır