Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye yöneticilerine iş güvenliği eğitimi
Belediye yöneticilerine iş güvenliği eğitimi
 
   

     Alaplı Belediyesi birim müdürleri ve amirlerinin yanı sıra Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün’ün de dinlediği konferansta, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verildi. Konferansa konuşmacı olarak danışmanlık merkezinin iş sağlığı ve iş güvenliği (İSG) uzmanı ve teknik eğitmeni Akın Sönmezer ile eğitmenler Suat Çetin ve Tahsin Özyamak katıldı. Yeni çıkan kanun ve yönetmelikler doğrultusunda kurum ve kuruluşların yerine getirmesi gereken yükümlülükler anlatıldı. İSG uzmanı Sönmezer, kurum ve kuruluşlarla bütün işyerlerine, iş güvenliğiyle ilgili yerine getirilmesi zorunlu yükümlülükler getirildiğini belirterek, “Bu yükümlülükler, bakanlık tarafından da uygulamaya ve takip edilmeye başladı. Her işyerinde İSG kurulu oluşturulma zorunluluğu var. Yeni çıkan kanuna göre iş yerlerinde, mesleki eğitim yeterliliği olmayanlar çalıştırılmayacak. Her personelin eğitim dosyasında iş güvenliğiyle ilgili belgeler bulunmak zorunda. Ayrıca iş yerlerinde, iş güvenliği rehberi de oluşturulması gerekiyor.” dedi. Sinevizyon gösterimi eşliğinde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında bilgi veren diğer konuşmacılar da yükümlülüklerini yerine getirmeyen iş yerlerine ağır yaptırımlar getirildiğini vurguladı.
     Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu konferansın çok faydalı geçtiğini ifade ederek, “Alaplı Belediyesi olarak kanunun öngördüğü yükümlülükleri elbette yerine getireceğiz. Ayrıca toplam kaliteyle ilgili olarak da birtakım çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.220.1.239  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır