Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kireçlik için yine termik santral alarmı!
Kireçlik için yine termik santral alarmı!
 
   

     Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı açıklamada, Kdz. Ereğli’ye bağlı Kandilli beldesindeki Kireçlik Mevkii’nde iki ayrı termik santral kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Posbıyık, şöyle dedi: “Ereğli yine her zaman olduğu gibi uyuyor. Derin bir uykuda. Ancak bu bölgeyi mahvetmek isteyenler uyumuyor. Kireçlik termik santrali faaliyete geçmiş vaziyettedir. 1300 MW’lık Kireçlik termik santrali ve 150 MW’lık Kandilli termik santrali için el altından işler devam ediyor. Toplantı da yapmayacaklar. Çünkü bizim büyük mücadele verdiğimiz toplantıları yapmış kabul ediyorlar. Hiçbir tebligat yapılması da söz konusu değil. Biz de tebligatla öğrenmiş değiliz. Kimseye bilgi sızdırılmıyor. Yakup Okumuşoğlu’nun yardımıyla BİMER’den aldığımız bilgiler elimizdedir. Kireçlik’te iki tane termik santral için harekete geçildi. Ereğli halkını uyarıyorum. Çevre derneklerini uyarıyorum. Yürekli insanları meydanlara çağırıyor, eylemlere başlayalım diyorum.”

     BİMER’DEN SANTRALLER KONUSUNDA VERİLEN RESMİ BİLGİ
     Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yakup Okumuşoğlu tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ne gönderilen bilgi talebi dilekçesiyle ilgili olarak, BİMER’den gelen yanıtı da paylaştı. BİMER’in söz konusu yanıtı aynen şöyle: “İlgi dilekçe ile Zonguldak İli, Karadeniz Ereğlisi İlçesi, Kandilli Bölgesinde, Hema Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılması planlanan santrallere ilişkin ÇED sürecinin başlayıp başlamadığı, başlamış ise başvuru kaydı ile diğer işlemlere dair elektronik ortamda gönderilebilecek bilgilerin gönderilmesi talep edilmektedir.
     Zonguldak İli, Karadeniz Ereğlisi İlçesi sınırları içerisinde, Kireçlik Mevkii’nde, Batı Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Kireçlik Termik Santralı (1320 MWe/3143 MWt)” projesine ilişkin olarak hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası, 28.06.2010 tarihinde Bakanlığımıza sunulmasına müteakiben İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuş; 05.10.2010 tarihinde Zonguldak İli’nde halkın katılımı, 08.10.2010 tarihinde ise Bakanlığımızda Kapsam ve Özel Format Belirleme Toplantıları gerçekleştirilmiştir.
     Söz konusu projelerin Halkın Katılımı Toplantısı ile Kapsam Özel Format Belirleme Toplantısında halktan ve komisyon üyeleri tarafından projenin gerçekleştirileceği alanın kısmının Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, Zonguldak Karaelmas Üniversitesine tahsis edildiği belirtildiğinden termik santral ve üniteleri kurulması planlanan alan ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesine tahsis edilen sahada yapılması planlanan İzleme Araştırma Merkezinin bir kısmının aynı alana denk gelmesi nedeniyle ÇED Raporu Özel Formatı 21.10.2010 tarihli yazımız ile verilememiş olup proje alanındaki mülkiyet sorununun çözümlenmesine müteakip format gönderilebileceği ilgiliye bildirilmiştir.
     Batı Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş’nin 30.10.2012 tarihli yazı ekinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın görüşünde Zonguldak İli, Karadeniz Ereğlisi İlçesi, Ballıca ve Bayat Köyleri’nde bulunan, 9 parçada toplam 46.076,95 metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazının üzerinde araştırma merkezi yapılmak, sosyal ve sportif faaliyetler için kullanılmak üzere Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2 yıl süreyle yapılan ön tahsisin süresi içerisinde adı geçen üniversite yükümlülüklerini yerine getirmediği için ön tahsisin kesin tahsise dönüştürülemediği ve tahsisin kendiliğinden sona erdiği belirtildiğinden proje alanındaki mülkiyet sorununun çözümlendiği anlaşılmış olup söz konusu projelerin Kapsam ve Özel Format Belirleme Toplantısı sonucu komisyonca kapsamı belirlenen ÇED Raporu Özel Formatları, 09.11.2012 tarihli yazımız ile faaliyet sahibine gönderilmiştir.”
(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » bayat köyüne termik santaral kurulasını istemiyoruz ve kurulmayacakta
kandilliler çok istiyosa evlerinin önüne kurdursunlar -   bayatlı hasan / 09 Mart 2013- 09:52
 » kandilli ali sen kendi işine bak -   bayatlı hasan / 09 Mart 2013- 09:50
 » pobıyık kendi işine baksın
-   kandilli ali / 05 Mart 2013- 19:13
 
IP   3.129.243.23  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır