Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Platform Candan’a sordu: Santral yapılmayacaksa ÇED süreci neden devam ediyor?
Platform Candan’a sordu: Santral yapılmayacaksa ÇED süreci neden devam ediyor?
 
   

     Düzenlenen toplantıda, Kdz. Ereğli Çevre Platformu adına konuşan Platform Sözcülerinden Dr. Eylem Ertuğrul, AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın geçtiğimiz günlerde Kireçlik ile ilgili termik santral projesi konusunda bir takım açıklamalarda bulunduğunu anımsattı. Ertuğrul şöyle dedi: “Sayın Candan açıklamasında ‘Biz halkımızın zararına olacak hiçbir şeye müdahil olmayız’ demiştir. Termik santralin halkın zararına olacağını kabul etmiş ve buna müdahil olmayacağını belirtmiştir. Bu bağlamda öncelikle Kireçlik’te yapılması planlanan termik santral başta olmak üzere, çevre ve insanı koruma adına yapacağımız her türlü mücadelede birlikte olacağımızı öğrenmekten, son derece mutlu olduk. Bu bizim motivasyonumuzu artırdı, birkaç toplantı ve basın açıklamamıza iştirakini de bekliyoruz. ‘Bu Kireçlik meselesi artık fazla su aldı, kireç de çözülmeye başladı. Önümüze bir seçim geldi yine Kireçlik önümüze geldi’ dedi. Sayın Candan, bize göre de Kireçlik meselesi gereğinden fazla sulanmıştır. Kireçlik meselesi seçim malzemesi olmayacak kadar hayati bir meseledir. O yüzden bir an önce bu projenin iptali sağlanmalıdır ki temcit pilavı gibi önümüze gelip durmasın.”
     Halkın zararına olacak hiçbir şeye müdahil olmayacaklarını ve bu konuda da sıkıntı olmayacağını ifade eden Candan’a, termik santral projesinin ÇED sürecinin devam ettiğini işaret eden Dr. Ertuğrul, şunları kaydetti: “Madem böyle bir proje yok, o zaman soruyoruz, Kireçlik’te termik santral yapılamayacaksa neden hala ÇED süreci devam etmektedir? Devlet tarafından ÇED sürecini tamamlama yetkisi verilen Dokay Mühendislik Ve Danışmanlık adlı özel şirketin resmi sitesinde Kireçlik termik santralinin ÇED sürecinin hala devam ettiği ve bu şirkete devletin halen danışmanlık ücreti ödediği görülmektedir. Bu termik santral yapılmayacaksa Dolkay adlı firmadan da bu konuda açıklama istiyoruz. Yine termik santral yapılmayacaksa, yapmaya talip olan HEMA adlı şirketin bu projeden vazgeçtiğini kamuoyuna duyurmasını istiyoruz. Şunu belirtmek isteriz ki, günümüzde hemen her konuda olduğu gibi bu konuda yapılan açıklamalar da inandırıcı özelliğini yitirmiştir. Konuşmalardan çok olayların gerçeğe dönmesi ancak inandırıcı olacaktır. Ereğli Çevre Platformu herhangi bir siyasi amaç gütmemekte olup hiçbir partiyle de bağı yoktur. Yaşadığı çevreyi ve sağlığını önemseyen, bunun için daha geç olmadan harekete geçen insanların tamamen kendi özverileriyle gerçekleştirdiği bir harekettir. Hangi siyasi hareket, hangi iktidar, hangi parti, hangi yönetici çevreye duyarsız davranırsa, sağlığımızı tehlikeye atarsa biz onun karşısındayız. Daha yaşanabilir bir Ereğli için Kireçlik’te termik santral istemiyoruz.”


(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.137.171.121  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır