Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Basketbol oynamak için geldiği Ereğli’nin gelini oldu!
Basketbol oynamak için geldiği Ereğli’nin gelini oldu!
 
   

Ereğli’nin Rus gelini Janna Çakır (39), profesyonel basketbolcu olarak 14 yıl önce transfer olduğu Erdemirspor’da oynarken, Erdemirspor Güreş takımında yer alan Ereğlili Abdullah Çakır’a gönlünü kaptırdı. Çakır ile evlenerek ilçede kalan Janna Çakır, içinden çıkaramadığı basketbol sevdasını çocuklarla paylaşmaya karar verdi. Bir yıl oynadığı Erdemirspor’da yardımcı antrenörlük görevi de yapan Janna, şu anda 120 çocuğa basketbol öğretmek için kolları sıvadı. Uzun yıllar yurt dışında basketbol oynadığını belirten Janna, “Basketbol hayatım 6 yaşında başladı. 14 yaşında Rusya’da Dinamo’da A takımda oynadım. 18 yaşında Spartak Moskova’ya gittim. 5 yıl da orada oynadım. Biraz yurt dışında oynadım. İtalya, İsrail ve Ukrayna’da. Ondan sonra Erdemir’e transfer oldum. 1 yıl burada oynadım. O zaman eşimle tanıştım. O da Erdemir’de güreş yaptı. Orada tanıştık. Evlendim. A takımda yardımcı antrenörlük yaptım.” dedi.
Evlendikten sonra iki çocuğu dünyaya gelen Janna Çakır, hiç bir zaman basketbol tutkusundan vazgeçemediğini ve şu anda da küçük çocuklara basketbolu öğretmek ve paylaşmak için çalışmaya başladığını söyledi. Janna, “Basketi hiç bir zaman bırakmayı istemiyorum. Kafamdan çıkartmak istemiyorum. Bu benim hayatım. Artık benim kanıma işlemiş. Şimdi de küçüklerle paylaşmanın tam zamanı. Ereğli’de bu konuda spor salonu az. Daha fazla değerlendirmek istiyoruz. Paylaşmak çok güzel. Bizim Rus basket sistemi çok farklı. Türkiye’ye benzemiyor. Türkiye çok farklı. Avrupa çok farklı. Küçük yaştan sporu sevdirmek sadece basket için demiyorum. Sporu sevdirmek tek amacım. 5,5 yaşından itibaren çocuklara kurs veriyorum. Şu anda 120 çocuk var. 7 ayrı grup var.” dedi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.252.140  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır