Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Erdoğan basın mensuplarını iftarda ağırladı
Erdoğan basın mensuplarını iftarda ağırladı
 
   

     22. ve 23. dönem AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Yolu üzerindeki İttifak Metal’de düzenlenen iftar yemeğinde, İttifak Metal Genel Müdürü Tarık Babaoğlu da hazır bulundu. İftar davetinin başında, katılan yerel ve ulusal basın temsilcilerini tek tek karşılayan Erdoğan, daha sonra iftar zamanının gelmesiyle birlikte, konuklarıyla orucunu açtı. Yemek boyunca basın mensuplarıyla sohbet eden Erdoğan, “İştirak eden, teşrif eden bizimle beraber bu iftar sofrasını paylaşan tüm basın mensubu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yarın da Basın Bayramı. Şimdiden Basın Bayramınızı kutluyorum. Sağlık, sıhhat içerisinde bu görevi yapmaya devam etmenizi diliyorum. Kandilinizi de tebrik ediyorum. Kadir Gecesi’nden tüm İslam aleminin, insanlığın bereket bulmasını diliyorum. Dünyada yaşanan vahşetler son bulsun. Zalimlerin zulmüne uğrayanlara Allah yardım etsin.” dedi.



     “TEMENNİMİZ ERDOĞAN’IN BİRİNCİ TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİDİR”
     İftar sonrası da, basın mensuplarının soruları üzerine 10 Ağustos’ta ilk turu gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Erdoğan, şöyle dedi: “Türkiye bir Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne gidiyor. 10 Ağustos’ta birinci turu inşallah tamamlanacak. Ülkemizin gündeminde ilk defa, vatandaşın, milli iradenin, özgür biçimde ve demokrasinin gereği olarak, Anayasa’nın hükmünü yerine getirecek, sandık başına gidecek. Ve Cumhurbaşkanını, sivil bir Cumhurbaşkanını kendi iradesiyle seçecektir. Temennimiz, arzumuz (şahsım, ailem ve çevrem olarak); yıllardan bu yana birlikte çalıştığımız, ülkemizin Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçilmesidir. Benim bu konuda sizler aracılığıyla, gerek Ereğli, gerek Alaplı, Kozlu, Kilimli, Gökçebey, Çaycuma ve Devrek’in, tüm ilçelerimizin ve tüm beldelerimizin, Zonguldak’ın, üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Bu konuda katkısı olacak, oy verecek herkese de teşekkür ediyorum. Bunu istikrar adına, milli ve manevi değerlerimizin, duygularımızın korunması adına, demokrasimizin yücelmesi adına, 12 yıldan beri ülkemizdeki iktidarın çözüm sürecinin başarıya ulaşması adına, ezanımızın-bayrağımızın, milli birliğimizin korunması adına çok önemsiyorum. Benim de bunda karınca kararınca bir katkım olursa, bundan mutlu olurum. Diğer adaylar da ülkemiz için değerdir. Her insan kendi düşüncesini, kendi fikrini elbette gündeme getirecektir, demokrasinin gereğidir. Ama eski Türkiye’nin devamını isteyenler tabii kendilerini o limanda bulacaklardır. Yeni Türkiye’nin devamını isteyenler de AK Parti ve onun adayı Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alacaklardır. Ben yeni Türkiye’nin tarafındayım. Biz de bu yeni Türkiye’nin içerisinde, istikrarın içerisinde, gelişmenin-büyümenin en iyi şekilde, Yüce Atatürk’ün belirttiği gibi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması noktasında yeni Türkiye’yi hedefliyoruz.

     “GAZZE’DE YAPILAN BÜYÜK BİR SOYKIRIMDIR”
     Dünyada yanan bir ateş var. Türkiye’nin bu büyümesinden, kalkınmasından, demokrasinin yücelmesinden gerçekten özellikle Batı ve Batı’nın büyük şirketleri çok tedirgin. Ondan dolayı Türkiye’yi bir dizayn etme projesi düşündüler. Bunu başaramayınca çevremizdeki ülkeleri şu anda yakıp yıkıyorlar. İşte Suriye’deki durum, Irak’taki durum, Libya’daki, Mısır’daki durum bunun benzeri. Bunlar olurken bir tarafta Irak’ta bir IŞİD ortaya çıkarıldı. Orada Türkmen kardeşlerimize büyük zalimlikler yapılırken, onun üzerini örtmek için şimdi hemen Filistin üzerinde, Gazze’de büyük bir soykırım var. Bunu yapanları Allah ıslah etsin. Bunu yapanları kınıyoruz. Bunu her zaman yapıyorlar. Büyük İsrail Projesi’nin adımıdır bu. Buna Allah fırsat vermesin. Gerek Başbakanımız, gerek ülkemizin tüm dinamikleri, gerçekten hükümet olarak bu konuda çok duyarlılık gösteriyorlar. Ama Batı, Birleşmiş Milletler, Amerika da şu anda malum, İsrail’in kendini savunma hakkı olarak bunu yorumluyor. Böyle bir çifte standart, böyle acımasız bir dünya, hatta açıkça karşı tarafı tenkit ediyorlar. O bölgelerde daha çok Türk yoğunluğu var. Filistin’in asıl halkının özü Türk’tür. Çünkü Arap üzerinde çok fazla operasyon yapmaya gerek duymuyorlar. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız diyeceğim, Recep Tayyip Erdoğan birinci turda yüzde 52 ile 55 arasında tahmini olarak oy bekliyorum; birinci turda bunu alarak seçileceğini umut ediyorum. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Bunun içindeyiz, olmaya da devam edeceğiz.”

     “NE TEĞET DEVLET, NE DE PARALEL DEVLETİN VARLIĞINI KABUL ETMİYORUZ, TEK DEVLETE İNANIYORUZ”
     22. ve 23. dönem AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, cemaate yakınlığı olduğu iddia edilen Emniyet mensuplarına yönelik başlatılan operasyonla ilgili sorulan bir soru üzerine de, şu yanıtı verdi: “Her şey kendi zemininde yürüyor. Devleti yönetenler, ülkemizin savcıları görevinin başındadır. Bekleyip göreceğiz. Fazla bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü zaten işin hepiniz tarafından hassasiyeti bellidir. İstanbul Başsavcısı, İstanbul Valisi bu konuyla ilgili gereken açıklamaları yaptı. Biz de sizin gibi izlemeye devam ediyoruz. Eğer bu konuda bir suçu varsa birisinin, bir ihmali varsa, eksiği varsa; Türkiye bir hukuk devleti, bunun gereği yapılacaktır. Biz tek devlete inanıyoruz. Ne teğet devlet, ne paralel devletin varlığını kabul etmiyoruz.”










(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.44.223  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır