Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Geçmişimizi ve değerlerimizi öne çıkararak büyüyebiliriz”
“Geçmişimizi ve değerlerimizi öne çıkararak büyüyebiliriz”
 
   

     Düzenlenen iftar yemeğine, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Atay, Mehmet Erdoğan ve İhsan Yazıcıoğlu, Ereğli Belediyespor Yıldız Kız Futbol Takımı’nın sporcuları ve antrenörler Necat Bakan ile Sertan Kuzu, Ereğli’de görev yapan basın mensupları ve eşleri katıldılar. Mavi Organizasyon’daki etkinlikte, akşam ezanının okunmasının ardından oruçlar açıldı, hep birlikte iftar yemeği yenildi. Yemeğin son bölümünde, katılanlara hitaben bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 24 Temmuz’un basından sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü olduğunu anımsatarak, basın mensuplarının Basın Bayramı’nı kutladı.
     Vizyonlarının ve projelerinin olduğunu anlatan Uysal, “Hedeflerimiz, hayallerimiz ve enerjimiz var. Bu projeleri hayata geçirmek için bir an önce çalışmalara başlamamız lazım. Ereğli öyle bir şehir olsun istiyoruz ki, şairler ilham alsın, ressamlar ilham alsın. Şehrimizin kültürü olsun, güzel bir şehir olsun. Yalnızca bugünün insanına karşı değil, gelecek nesillere karşı da sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bu sorumlulukla çalışıyoruz.” dedi. Basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Uysal, Ereğli Belediyesi’nin yeni yerine ne zaman taşınacağının sorulması üzerine, Belediye’nin tüm birimleriyle tek bir bina ve aynı çatı altında olmasının en önemsedikleri çalışmalardan biri olduğunu söyledi. Beyçayırı Sahası yanında Alışveriş ve İş Merkezi olarak inşa edilen ancak 30 Mart’taki Yerel Seçimler’in ardından Belediye yönetiminin değişmesiyle, Belediye hizmetlerini bütünüyle taşımayı planladıkları binaya geçmeleriyle daha iyi organize olacaklarını dile getiren Uysal, 10 Ağustos’tan itibaren yavaş yavaş taşınmaya başlayacaklarını, Eylül ayı sonuna doğru ise taşınma işlemini tamamlamayı planladıklarını ifade etti.
     Kadınlar, engelliler ve çocuklara yönelik de projeler olduğunu anlatan Uysal, şöyle dedi: “Yalnızca göze değil, ruhumuza da hitap eden bir şehir olsun istiyoruz. Öyle bir şehrimiz olsun ki, dışarıdan kente gelenler, misafirlerimiz, Ereğli’yi gezmeyi bir günde bitiremesinler. Ve konaklasınlar, ertesi gün kaldıkları yerden devam etsinler istiyoruz. Sık sık Ankara’ya gitmemizin nedenlerinden birisi de, kültürel belediyeciliktir. Ancak, geçmişimizi ve sahip olduğumuz değerlerimizi öne çıkararak büyüyebiliriz. Bu değerlerimizden olan, Cehennemağzı Mağaraları ile ilgili bazı girişimlerimiz var. Çeştepe, Kaletepe ve Göztepe gibi SİT alanı olan yerler konusunda girişimlerimiz var, buraları turizmle buluşturacağız. Göztepe için projemiz var. En kısa zamanda yapmayı planladığımız ve projelerinin çizildiği, belki de en kısa zamanda kazmayı vuracağımız yerlerden birisi, Göztepe’nin denize bakan yamacıdır. Kafelerin ve Orman İşletmesi’nin bulunduğu bu bölgede, dik açıyla yukarıya doğru giden bir merdiven yapmak istiyoruz. Bu tepeleri değerlendirmek ve insanlarla buluşturmak gerekiyor. Yüksek merdivenleri çıkmak, her zaman insanların hayalidir. Hatta bazı Avrupa kentlerinde böyle özel merdivenler vardır. Daha sonra belki bu merdivenin yan kısımlarına seyir terasları ya da yatay asansörler koyabiliriz. Ama öncelikle basit ve sade bir merdiven yapmak istiyoruz. En kısa sürede bu merdiven yapılacak. Bu bölgenin Erdemir yönünde yan tarafına da, tepeye doğru çıkılabilecek, çapraz çizgilerle oluşturulmuş bir yaya yolu yapmak, burayı bir terasa dönüştürmek istiyoruz.”
     Erdemir Ofis Binası yanındaki, sahil şeridi üzerindeki boş alanda da, çocuk trafik parkı oluşturmayı düşündüklerini dile getiren Uysal, “Konferans salonlarımız da olacak, nikah salonlarımız da olacak, düğün salonlarımız da olacak. Bizim şehrimiz dünya markası oluncaya kadar gideceğiz. Hep bir ufkumuz olacak. Bu ufuktaki hedeflere ulaştıktan sonra yeni hedefler belirleyeceğiz. Hiçbir zaman hedefimiz bitmeyecek. Her zaman yarışacak, her zaman çalışacağız. Bizlerin bir saniye bile boş durmaya hakkı yok. Marka şehir olmamız için basına da çok büyük görev düşüyor. Toplumun tüm kesimleri katkı sağlamalı. Sizlerden destek istiyoruz.” şeklinde konuştu.



(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.39.55  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır