Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Cinayet zanlısından köy muhtarına silahlı tehdit iddiası
Cinayet zanlısından köy muhtarına silahlı tehdit iddiası
 
   

     Ereğli’ye bağlı Çaylıoğlu Ortaköy’de 25 Nisan akşamı meydana gelen cinayette iddiaya göre Yasemin Ak (30) kendisi ile birlikte olmak istediği Oktay Özcan’ı (33) 16’lık olarak adlandırılan tek kırma av tüfeği ile 5 el ateş ederek öldürmüş, hastane çıkışında basın mensuplarının ‘Neden öldürdün’ sorusuna ise ‘Namus için yaptım’ demişti. Mahkemeye çıkarılan Yasemin Ak adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 4 Haziran günü Jandarma nezaretinde yapılan tatbikatta beklenmedik bir gelişme olmuş, 5 el ateş ettiğini söyleyen Yasemin Ak, tüfekteki fişekleri değiştirememişti. Yaşanan bu olay üzerine Yasemin Ak’ın resmi nikahsız yaşadığı eşi Y.Ö. göz altına alınmış ve kuvvetli suç delilleri göz önünde bulundurularak mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Mahkemece tutuklanan Y.Ö. 26 gün sonra serbest kaldı. Köyüne geri dönen Y.Ö. iddiaya göre olayların bu noktaya gelmesinden sorumlu tuttuğu Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy’u aramaya başladı. Teravih namazı için camiye gelen cemaatin içerisine silahla giren Y.Ö.’nün muhtarı aradığını duyan köy halkı, Y.Ö.’yü sakinleştirerek uzaklaştırdı. Olayı duyan muhtar Erol Özsoy, Y.Ö.’den şikayetçi olmak için köylülerle birlikte Çaylıoğlu Jandarma Karakolu’na gitti.
     Yaklaşık 15 kişi ile Jandarma karakoluna gelen Muhtar Erol Özsoy, ifadesini verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Adaletin tecelli etmesini isteyen Muhtar Özsoy, “Y.Ö. ve oğlu A.Ö. yemekhaneyi basmışlar. Beni vurmaya gelmişler. Benim onunla aramda husumet yok. 2 ay önce bir cinayet olmuştu. Tutuklandı. Cezaevine girdi. Şimdi de onun hesabını bana sormaya çalışıyor. Vurulacak daha iki kişi var diyormuş. Ben adaletin tecelli etmesini istiyorum.” dedi. Olay anında camide bulunan Zehra Özcan ve Huriye Sarhan da çok korktuklarını ve şahısların alkollü olduklarını ve tüfekle gelerek herkesi tehdit ettiklerini kaydetti. Şikayetçi olarak gelenlerin ifadelerinin alınmasının ardından Y.Ö. de Jandarma tarafından göz altına alındı. Y.Ö. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.203.58.132  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır