Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  HEMA’da yine işten çıkarma, yine eylem…
HEMA’da yine işten çıkarma, yine eylem…
 
   

     Kdz. Ereğli’ye bağlı Kandilli beldesinde, Hattat Holding’e ait Hema A.Ş Maden Ocağı’nda çalışan 18 maden işçisinin, bu sabah itibariyle işlerine son verildiğini öğrenen mesai arkadaşları, iş bırakma eylemi yaptılar. Sabah 08.00 vardiyası için kuyubaşına giden madenciler, ocağa inmeyerek işverenin 18 maden işçisine çıkış vermesine tepki gösterdi. 700’ü Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi, 850 işçinin çalıştığı özel maden ocağındaki eylemle ilgili bilgi veren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, 2,5 aydan bu yana sıkıntılı bir sürecin yaşandığını belirtti. Madencilerin 2,5 aydır huzursuz ve tedirginlik içinde işlerine devam ederek üretim yaptıklarını ifade eden Mutlu, şöyle dedi: “İşçi arkadaşlarımız 2,5 aydır huzursuz şekilde ocağa inerek çalışıyorlar. Bu durum işgüvenliğini de tehlikeye sokuyor. Bugün itibariyle 18 işçi arkadaşımızın iş akitleri feshediliyor. Biz, bu işçi arkadaşlarımızın işten atılmamaları için mücadele ediyoruz. İşyerimizin yaşaması, sorunların çözülmesi öncelikli hedefimizdir. Biz işverenden iyiniyet göstergesi olarak bu 18 işçi arkadaşımız işten atılmadan, beraberce işyerimizi yaşatma mücadelemizi sergileyelim istiyoruz. Ama artık bıçak kemiğe dayandı. Bu arkadaşlarımızın bugün itibariyle işlerine son verildiği için, bu eylemi gerçekleştirmek zorunda kaldık. Maden işçisi arkadaşlarımız, işten atılan işçi arkadaşlarına destek vermek için kuyudan aşağıya inmeyerek bu eylemi başlattılar. İşçi arkadaşlarımız, eylemlerinden sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini belirtiyorlar. Bu 18 arkadaşımızın işten atılmasının durdurulmasını istiyoruz. İşten atılmaları durdurulmadığı takdirde, eylemlerin süreceğini düşünüyoruz.”
     Geçtiğimiz hafta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’ndan sahayı rödovans usulüyle kiralayan Hema A.Ş temsilcilerinin, TTK ve Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı yetkilileri ile bir araya geldiklerini anlatan Mutlu, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini, TTK ile Hema A.Ş arasındaki ‘süre uzatımı’ konusunun, işçiler zarar görmeden çözülmesini beklediklerini söyledi. İşine son verilen madencilerden 2 çocuk babası Zeki Turhan, “İşimizden olmak istemiyoruz.” dedi. İş akdi feshedilen maden işçisi 3 çocuk babası Yılmaz Sarıkan da, 9 yılı aşkın süredir çalıştığı maden ocağından atıldıklarını dile getirdi.



(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   54.172.95.106  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır