Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de sokak çocukları için ‘Masum Eller Kirlenmesin Projesi’
Ereğli’de sokak çocukları için ‘Masum Eller Kirlenmesin Projesi’
 
   

     Proje kapsamında kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve İş Kur yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ‘Masum Eller Kirlenmesin’ projesinin Ereğli halkı adına önem arz ettiğini belirtti. Çay, “Sokakta dilenen ve dilendirilen çocuklarımızın topluma kazandırılması için, ‘Masum Eller Kirlenmesin’ projemizi başlattık. Haziran ayında başlayan çalışmalarımızda bugün protokol imzalarımızı da atarak, hayata en kısa sürede geçirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmaya başladığımızda toplam 30-32 çocuğumuz vardı. Çocuklar ve aileleri ile yaptığımız çalışmalara sonucunda bu sayı 12’ye indi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerimiz çocuklar ve aileleri ile bire bir konuşma yaparak ailelerimizi ikna ettiler. Etkileşim bu projede büyük rol oynuyor. Projemizde emin adımlarla ilerleyeceğiz.” dedi.
     İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen sinevizyon eşliğinde proje hakkında açıklamalarda bulundu. Özgen, “Bu projedeki amacımız; sokakta dilenen veya dilendirilen çocuklarımızın topluma kazandırılması ve bu yaptıkları işten vazgeçirilmeleridir. Projemiz; Karadeniz Ereğli Belediyesi, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ve İş Kur işbirliğiyle yürütülmektedir. Öncelikle mevcut hedeflediğimiz çocukların, hizmet vermek istediğimiz çocukların tespitini yapmak, ondan sonra da yapmış oldukları fiilden onları vazgeçirmeyi kolaylaştırıcı devletin tüm imkânlarını tüm Karadeniz’de kullanmak. Çocuklarımız ailelerine, sosyal hayata ve çevrelerine yararlı hale getirmek istiyoruz. Projemizde süre olarak 12 ay belirlendi. Haziran ayında başlayan projemiz inşallah 2015 yılında da devam edecek. Sonuç alınıncaya kadar bu çalışmayı uzatabiliriz. Projemiz 9-16 yaş arasındaki çocuklarımızı baz alarak hazırladık.” şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra protokol imza töreninin ardından sona erdi.





 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.166.98  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır