Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Organ nakli uzmanları İstanbul’da buluşacak
Organ nakli uzmanları İstanbul’da buluşacak
 
   

     14. Ortadoğu Organ Nakli Kongresi ve 5. Ortadoğu Transplant Oyunları, 10-13 Eylül 2014 tarihlerinde, İstanbul Yeşilköy’deki Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak. CHP Zonguldak Milletvekili, Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından organize edilen kongreye, Dünya Organ Nakli Derneği ve Avrupa Organ Nakli Derneği de katılacak. Ortadoğu Organ Nakli Derneği’nin önceki toplantısında 2014-2016 dönem başkanlığına seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal, bu görevi Türkiye’de devralmak isteğini belirtmiş, dernek üyeleri de onun bu önerisi doğrultusunda oybirliğiyle, MESOT’un 14. Bilim Kongresi’nin 10-13 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da toplanmasını kararlaştırmışlardı. 2014-2016 dönem başkanlığına seçildiği bilgisini, özgürlüğünden yoksun olduğu günlerde alan Prof. Dr. Haberal, bu koşullarda iki yıl önce kongrenin hazırlıklarına başlamıştı.
     Prof. Dr. Mehmet Haberal, kurucusu olduğu derneğin 2014-2016 dönemi başkanlık görevini gururla üstleneceği kongre nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinden kongreye katılmak üzere İstanbul’a gelecek meslektaşlarını ağırlamaktan ve onlara İstanbul’u tanıtmaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti. Prof. Haberal, ‘Özellikle İstanbul Deklarasyonu’yla organ ticaretine karşı Dünya Organ Nakli Derneği ile birlikte başlattıkları ve ödün vermeden sürdürdükleri mücadele sonunda birçok ülkede haklı bir başarı kazandıklarını’ belirtti ve 2014 MESOT kongresinin ana temasının bu nedenle, ‘Organ Bağışı ve Etik Davranış Çerçevesindeki Uygulamalar’ olarak belirlendiğini açıkladı.
     ‘Organ ve doku nakli alanında Ortadoğu ülkelerinde önemli gelişmeler elde edildiğini’ de bildiren Prof. Dr. Haberal, İstanbul Kongresi’nde en önemli amaçlarının deneysel ve klinik doku ile organ nakli alanındaki son araştırmalar ve gelişmeler hakkında kapsamlı ve yenilikçi bilgiler sunmak olduğunu da açıkladı. Ortadoğu ülkeleri halklarına etkin hizmet sunmanın yanı sıra, Ortadoğu ülkelerindeki bilim insanları arasında bilimsel dayanışma ve bilgi alışverişi çalışmalarını geliştirmeyi de her zaman ön planda tutmak amacıyla, 1987 yılında Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından kurulan Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT), 10-13 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da toplanacak 14. kongresinde, bu amaçlarını gerçekleştirdiğini de ortaya koyacak. Tüm dünya ülkelerinden yüzlerce organ ve doku nakli uzmanının katılması beklenen ve bilim insanlarının organ nakli konusundaki son çalışmalarını bilimsel bildiriler sunarak açıklayacakları MESOT Kongresi günlerinde ayrıca, ‘Organ Nakilliler Olimpiyatı’ olarak da anılan Uluslararası 5. Organ Nakilliler Yarışmaları ve Sportif Müsabakalar da düzenlenecek.
     1987 yılında Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından kurulan Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT)’nin, bugün 23 üye Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Yakın Asya ülkesinden, 400’ün üzerinde bilim insanı üyesi bulunuyor. Derneğin çalışmaları kapsamında ayrıca, derneğin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal adına da bir ödül oluşturulmuştu. Yılda bir kez ve organ nakli konusunda o yılın en başarılı çalışmasını yapan bilim insanına verilmesi kararlaştırılan Mehmet Haberal Ödülü’nün ilki, İranlı bilim insanı Prof. Malek Husseini’ye 12-15 Aralık 2012’de Abu Dabi’de düzenlenen 13. Ortadoğu Organ Nakli Derneği Kongresi’nde takdim edilmişti.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.184.237  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır