Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çay: Okulların güvenliği için gereken her tedbiri alacağız
Çay: Okulların güvenliği için gereken her tedbiri alacağız
 
   

     Kdz. Ereğli’de, Kaymakamlık toplantı salonunda okullarda “Güvenli Eğitim Konulu” projenin tanıtımı yapıldı. Ereğli Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin tanıtımı, Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam İbrahim Çay başkanlığında Ereğli Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Nejdet Kocaman, Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun ve diğer kurum temsilcileri katılımı ile yapıldı. Toplantıda proje hakkında bilgiler veren Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen yaptığı sunumda yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte, okullarda ve okul çevrelerinde huzuru sağlamak için paydaş kurumların da katılımıyla “Güvenli Eğitim Projesi” adı altında bir çalışma başlattıklarını söyledi.
     Toplantının amacının, bu proje hakkında ilgili kurumları ve basın aracılığıyla vatandaşları bilgilendirmek olduğunu ifade eden Özgen, şunları kaydetti: “Biz proje kapsamında önce okullarımız hakkında tüm bilgileri toplayarak bunları analiz ettik. Fiziki yapıları, çevre koşulları, daha önceki yıllarda yaşanan olaylar, bu olayların niteliği ve sonuçları hepsini araştırdık ve sonuçlar çıkardık. O okula güvenlikle ilgili nasıl ve ne seviyede bir hizmet vermek gerekiyor. Bunun bilimsel ölçülerde cevabını aradık. Dolayısıyla elimizdeki kıt kaynakları maksimum seviyede kullanacak şekilde hareket ettik. Projemizin amacı, Ereğli’de hizmet veren okulların tamamında güvenli bir eğitim ortamı sağlamaktır. Bunu detaylandırırsak, okulların etrafında muhtemel şiddet olaylarını önlemek; meydana geldiğinde daha fazla zarara yol açmadan müdahale etmek ve okul çevrelerindeki umuma açık yerlerin denetlenmesi olarak sıralayabiliriz. Öğrencilerimiz, teneffüslerde, öğle aralarında ve ya okul öncesi veya sonrası okul çevrelerinde bulunan tekel bayileri vardır, oralarda kötü alışkanlıklar kazanabiliyorlar. Dolayısıyla bu işin içine belediyeyi de dahil ettik. Belediye umuma açık yerlerin tamamının ruhsatlarını denetleyecek. Yani ruhsatı uygun olmayan ya da kötü alışkanlıklara özendirici ve zararlı madde satışı yapan yerlerle ilgili belediye ile birlikte çalışacağız. Okul dışı şahısların, yeterli olmayan aydınlatma ve benzeri sorunların tespitini yapacağız. Eğitim Fakültesini de bu kapsamda değerlendiriyoruz. Akşam hava kararıyor, ışıklandırma yetersiz oluyor ve güvenlik zafiyeti oluşabiliyor. Bunları tespit ederek, çözümü konusunda ilgili kurumlardan yardım alacağız. Okulla ilgili olmayan şahıslar, bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Velilerimize ve Okul Aile Birlikleri’ne şu mesajı vermek istiyorum. Okulların çevresinde gücümüz yettiği oranda sivil personelimizi tutacağız. Bundan herkesin haberi olsun. Burada, öğrencilerimizi kötü alışkanlıklara sevk etmek isteyen kişilere mesaj vermiş olalım. Yani hiç ummadığınız bir yerde karşınıza polis çıkabilir. Artık bu şahısların ayaklarını denk atacağına inanıyoruz. Gerek uyuşturucu satma girişiminde bulunanlar, gerek sigara satma girişiminde bulunanlar, gerek farklı alışkanlıklara çocukları sevk etmeye çalışanlar hiç ummadıkları bir yerde karşılarında polisi göreceklerdir.”
     Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Emniyet Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Ereğli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Aile Birlikleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nün de paydaş olduğu “Güvenli Eğitim Projesi”nin tanıtımı için Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen sunumda yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu. Eğitim kurumları ile ilgili yürütülen diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Çay, “Bilindiği üzere yeni eğitim öğretim yılına Pazartesi günü başladık. Öncelikle yeni öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmen ve idarecilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Okullarımızda fiziki mekânlarla ilgili bir takım çalışmalarımız devam etmektedir. Onarım ve doğal gaza dönüşüm çalışmaları bunların başında geliyor. İlçe merkezimizde şu anda doğal gaza geçmeyen 3 okulumuz kaldı. Bunlar, Ticaret Meslek Lisesi, Kayabaşı Ortaokulu ve Pestilci İlköğretim Okulu. Bunlardan da ikisini, ilk ve ortaokulu bu yılsonuna kadar, liseyi de bir sonraki yıl tamamlamayı hedefliyoruz. İlçe merkezinde toplam 21 okulda çalışma sürdürdük. Bunun 15 tanesi doğal gaza dönüşümle ilgiliydi.” dedi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.200.23.133  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır