Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Maden işçileri Valilik önünde
Maden işçileri Valilik önünde
 
   

     İlk olarak yattıkları konferans salonunda şarkı ve türkülerle eğlenen işçiler, daha sonra dağıtılan yağmurluklarla eylemine devam etti. Gazipaşa Caddesi’nde sloganlar eşliğinde “Siyah akar Zonguldak’ın deresi, yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası” yazılı dev afişle Zonguldak Valiliği’ne yürüdü. Valilik önünde oturma eylemine devam eden işçiler, işten çıkarma tehditlerinin sona erinceye ve iş akdi feshedilen işçilerin geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, “Biz her türlü olumsuzluğu göze alarak geldik. Bugüne kadar adım atılmadı. 16 işçi arkadaşımızın 16 Eylül tarihi itibariyle iş akitleri feshedildi. Ve yarına kadar işe çağrılmaması durumunda yasal olarak bir şey yapma hakkımız kalmıyor. Biz 16 işçinin geri alınma, işin çözüleceğine dair şirket yetkilileri ve devlet görevlileri tarafından söz verilmeden ve tekrar işten atılma tehditlerinin bir daha karşımıza çıkmayacağı sözü verilene kadar buradayız. Buradan dönmemekte kararlıyız. İşçi arkadaşlarla yağmur değil, kar da yağsa bu işi sonuçlandırıncaya kadar buradayız. Buraya gelip de çözüm bulunmazsa biz gideceğimiz yeri iyi biliriz. Bu ya Hattat Holding’in genel merkezidir ya da Meclis’tir. Devlet yetkilileri gelsinler burada bizi işten çıkarma tehdidinde bulunulmayacağına söz versinler bizler de bu eylemi sonlandıralım.” dedi. 10 yıllık maden işçisi Ferhat Gümüş, “Duyduğumuz kadarıyla Ekim ayında düzenleme yapılacak diye açıklama yapılmış. Bu düzenleme yapılacaksa devlet büyüklerinden ‘arkadaşlar biz düzenleme yapacağız siz rahat olun’ diye tek kelam yapılsın biz bu işi bitiririz. Bize yardımcı olsunlar biz rahat rahat evimize gideriz.” diye konuştu.
     Daha sonra işçilerin bulunduğu alan gelen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da işçilere hitaben yaptığı konuşmada, ilgili bakan ve yetkililerin yurt dışında olduğu için muhatap bulamadıklarını kaydetti. Şirket yetkilileriyle de görüştüğünü ifade eden Alabaş, şunları söyledi: “Biz Hema yetkililerini aradık ve ‘işçilerimiz huzursuz’ dedik. Biz işe dönme şartını, başta yeni tebligat yapılan arkadaşların tebligatının durdurulması ve daha önce işten atılanların geri alınması talebini ilettik. Bize TTK ile aralarındaki problemin çözüm aşamasındayken, Torba yasayla yeni işten çıkarma uygulamalarının devam edeceğini söylediler. Biz her şart altında buradayız. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Sesinizi duyuramıyorsak gerekirse Ankara’ya gideceğiz. Şu anda çözüme kavuşturamadık. Çözüm alınıncaya kadar devam edeceğiz.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.249.105  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır