Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Akkaya madencilere destek için Zonguldak’a geldi
Akkaya madencilere destek için Zonguldak’a geldi
 
   

     Valilik önünde eylemin ikinci gününü geçiren işçileri ziyaret eden Akkaya, yaptığı açıklamada, “Soma’da 13 Mayıs’ta kaza diyorlar, bir cinayet yaşandı ve 301 madencimizi şehit verdik. Bu Torba Kanun çıkarken biz taşeronlaşmadan tutun da iş sağlığı ve iş güvenliği, ücretlerin yükseltilmesine ve yıpranma paylarının düşürülmesine kadar 100 kanun teklif tasarısı verdik; ama bunların hiçbirisi kabul edilmedi. Dün Enerji Bakanı çıkıp utanmadan, o televizyonların karşısında 77 milyon insana yalan söyleyerek, “biz bir teklif verdik muhalefet partileri itiraz etti ve bunu yürürlükten kaldırdık” dedi. Elimde tutanak var, o zamanki Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve Ak Partili milletvekillerinin imzasıyla yasa tasarısını geri çeken AKP’dir. Burada insanları kandırmaya ve bu işsizlik üzerinden siyaset yapmak ahlaki değildir. Eğer iktidarsanız çözüm bulmak sizindir. Buradan işverenlere de seslenmek istiyorum: İşçiye şantaj yaparak sorunlarınıza alet etmeyin. İşçiyi işsizlikle terbiye ederek kendi yapamadıklarını işçi üzerinden yapıyorlar. Biliyorsunuz madenleri işletmek için imtiyaz alıyorlar. Hem işçileri işten çıkarıyorlar hem de imtiyaz haklarını ellerinde tutuyorlar. Madem siz madenleri işletmeyeceksiniz ve işçileri işten çıkartıyorsunuz, niye bu madenlerin işletme hakkını elinizde tutuyorsunuz? Verin onları devlet işletsin. Öyle yağma yok.” şeklinde konuştu.
     Enerji savaşlarının sürdüğü günümüzde taşkömürünün çok stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, “Madenler stratejik öneme sahiptir. Hele taşkömürü en önemlisidir ve Zonguldak bunun merkezidir. Özellikle enerji savaşlarının sürdüğü 21. yüzyılda kamunun malı olan yeraltı zenginlikleri, birilerinin keyfiyle yeraltında kapalı kalamaz. TTK’nın norm kadrosu 14 bin 500’dür. Bu işçiyle yeraltı zenginliklerimiz ekonomiye kazandırılmak zorundadır. Ama bugün 9 bin 500 kişiyle ancak bu yapılıyor. Bu doğru değildir. En kısa süre içinde en az 5 bin kişinin TTK’ya kadrolu olarak işe alınması gerekmektedir.” dedi. Akkaya, şunları kaydetti: “İşletmelere de sesleniyorum: Elbette bu Torba kanundan sonra maliyetler artmış olabilir. Yeni bir süreç başlamıştır. Devletle bir sözleşme imzalamışsınız. Yeni şartlara göre zarar ettiğinizi beyan edip devlet yetkilileriyle görüşüp yeni bir yol göstermesi istenmesi gerekir. Bunu yapmadan, kışın geldiği, okulların açıldığı ve 15 gün sonra bayramın geleceği bir ortamda işçileri buralara göndermek ahlaki değildir. Biz bu işin takipçisiyiz. Soma’yla ilgili Meclis’te çok mücadele ettik. Bizim zaten AKP’yle ayrı düştüğümüz nokta bu. Onlar inanın, lokal bakıyorlar. Genel bakmıyorlar. 301 madenci şehidimizin yakınlarına bu imtiyazlar verilirken, yazıktır, günahtır dedik. Diğer bölgelerin de bu konuyu kapsamasını istedik. Maden şehitlerinin aileleri arasında ayrım yapmadan yapalım dedik ama ne yazık ki kabul edilmedi.”





 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.135.209.249  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır