Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs devrildi: 5'i ağır 24 yaralı
Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs devrildi: 5'i ağır 24 yaralı
 
   

İl merkezinde bir konsere katılmak üzere Ereğli ilçesinden yola çıkan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim Fakültesi´nin 27 öğrencisini taşıyan Hanifi Arslan idaresindeki 67 EV 623 plakalı midibüs, Terzi köyü yol ayrımında, önünde devrilen sürücünün ismi alınamayan 06 JRK 90 plakalı kamyonete çarpmamak için yaptığı manevra sonrasında kayarak devrildi. Minibüste bulunan 4 öğrenci camdan fırlayarak devrilen midibüsün altında kaldı. Olay yerine gelen Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Midibüsün altında kalan 4 öğrenci yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından ekipler tarafından çıkarılarak ambulanslarla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Kazada hafif yaralanan öğrenciler ise 112 ve özel hastane ambulanslarıyla çeşitli hastanelere götürüldü. Zonguldak´a öğrenci götüren diğer midibüsün sürücüsü Şerafettin Başdoğan "Bizim sürücü ile yolda karşılaştım. İlk olarak devrilen kamyoneti gördüm. Daha sonra bizim şoför aradı. ´Ağabey ben kaydım kaza yaptım´ dedi. Baktım yerde mazot var. Buradan kaç tane de taksi götürdüler. Bu mazotu döken kimse tedbir alması gerekirdi. Arabada 27 öğrenci vardı. Ereğli Eğitim Fakültesi´nden Zonguldak´a konser için gidiyorduk" dedi. Kaza sonrasında kurtarma çalışmasını gerçekleştiren Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, olay yerine geldiklerinde iki öğrencinin araç altında olduğunu ve kurtarma çalışmasını başlattıklarını söyledi. Ateş, "Bize gelen ihbar sonrasında kaza yerine geldik. Aracın altında kalan iki öğrenci için hava yastıkları ve diğer aletleri kullanarak öğrencilerimizi çıkardık. Durumları ağır. İnşallah bir şey olmaz" diye konuştu.
Kazanın meydana gelmesinin ardından Ereğli istikametinden Zonguldak istikametine giden 34 YFU 48 plakalı kamyonet sürücüsü Nejdet Gündüz (40) ise kamyonetin durmayacağını anlayınca su kanalına devirdiğini söyledi. Gündüz gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kazayı gördüm. Durmaya çalıştım durmadı. Yer çok kaygan. Artık mazot mu ne döküldüyse çok feci derecede kayganlık var. Oraya girmemek için aracı devirdim. Yolda elli kişi vardı. Oraya dalmamak için duraklamaya çalıştım. Durmayınca da bilerek devirdim."
Kazada ağır yaralanarak Araştırma Hastanesi´ne kaldırılan Mustafa Atmaca, Sezai Gülenoğlu, Ramazan Onaylı ve Gürben Bektaş ile özel hastaneye kaldırılan Cenkay Durmuş´un durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Kazada yaralananlardan 11’i özel hastanelere 9’u ise Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ereğli’deki hastanelere kaldırılan yaralıların isimleri şu şekilde: Ali Haydar Doğmuş, Burak Enes Yalçın, Asiye Çiftçi, Seher Metin, Mehmet Fatih Yıldızhan, Gürkan Bilge, Ahmet Canaydın, Seyfullah Çetinkaya, Mehmet Yılmaz, Onur Karaman, Anıl Yakut, Osman Avni Sertelli, Bünyamin İkiz, Remzi Karaoğlu, Elif Arı, Mustafa Muhammet Çoban, Doğuşhan Hirdiç, Erdinç Erol, Sinan Tamucu. Kazada hafif yaralanan midibüs sürücüsü Hanifi Aslan da Zonguldak Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.



Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.201.94.1  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır