Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  HES’çi şirketten köylülere yeni tehdit!
HES’çi şirketten köylülere yeni tehdit!
 
   

     Geçtiğimiz yıl, Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde, Devrek Çayı üzerinde, Reis A.Ş., adlı şirket tarafından yapımına başlanan ‘Çayaltı 1 ve 2’ HES Projesine köylüler karşı çıkıyor. Devrek Çayı üzerinde bulunan ve birçok köye ulaşımı sağlayan Bük Köprüsü’nün altında çalışan iş makinelerini köprü ayaklarına zarar verdiği gerekçesiyle durduran köylüleri, HES’in yapımını üstlenen Reis A.Ş adlı şirket, çıkardığı gazetede “Gerektiğinde dövüşmesini de iyi biliriz” diyerek açıkça tehdit etmişti. Köylüler bu tehdidin ardından, şimdi de kendilerine gönderilen 30 milyon liralık tebligatın şaşkınlığını yaşıyor.
     REİS A.Ş HES projesinin durdurulması için hukuki yollara başvuran köylülere Ankara 56. Noterliği aracılığıyla bir tebligat göndererek mahkemenin çalışmalarını durdurması halinde ortaya çıkacak yaklaşık 30 milyon liralık zararlarını köylülerden tazmin edeceğini bildirdi. Tebligatta, “Davacı olduğunuz Zonguldak İdare Mahkemesinin 2014/937E ve 2014/944E sayısındaki haksız talebinizin kabulü halinde müvekkil şirketin uğrayacağı zararlar –ki şimdilik 30.000.000.00 TL’ye tekabül edecektir- tazminini talep etme hakkımızı saklı tuttuğumuzu ihtar ve beyan ederiz.” denildi. Köylülerle, HES Projesinin hayata geçmesi durumunda kum çakıl tesisinin kapanacağı için karşı çıkan AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın babası Celal Ulupınar’a aynı tebligatla ihtar çekildi.
     Tebligatın ellerine ulaşması ardından Bük Köprüsü üzerinde toplanan köylüler bir basın açıklaması yaptı. Köylüler adına konuşan Cemil Temel, “Kaybetme korkusu içine düşen HES’çi şirket küstah bir şekilde, karalama ve iftira kampanyasına girişti. Daha önce çıkardığı gazete ile açık açık isim vererek, değişik meslek gruplarından esnaf arkadaşlarımızı hedef gösterecek şekilde tehdit edenler şimdi de bizi 30 milyon lira gibi oldukça yüksek bir meblağı ödetmekle tehdit ediyor. Bizler davayı onlara değil hukuksuz bir şekilde insanları ve canlıları yok sayarak onay veren, Devrek Çayı üzerinde imar değişikliği yapan İl Özel İdaresi ile ‘Çevreye zararı yoktur’ şeklinde rapor düzenleyen Çevre Bakanlığına açtık. Şayet bir zararları oluşacaksa, bizlerden değil onay veren kurumlardan talep etmelidir. Bizi hukuksuz şekilde tehdit edemezler. Çaydeğirmeni halkının kuru gürültüye karnı toktur.” dedi.



İlgili Haber:





(http://www.birgun.net/news/view/itiraz-ederseniz-30-milyon-tl-odersiniz/6280)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.79.70  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Zonguldak İstanbul Karayolunda yola dökülen yağ kazaya sebep oldu. Kazada yaralanan olmazken, araçta..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır