Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Cumhuriyet Bayramı, Ereğli ve Zonguldak’ta törenlerle kutlandı
Cumhuriyet Bayramı, Ereğli ve Zonguldak’ta törenlerle kutlandı
 
   

     Ereğli’de kutlama programı Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Kaymakamlık makamında Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ereğli protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri, Kaymakam Çay ve protokol üyelerinin bayramını kutladı. Kutlamaların ikinci bölümü ise sahil bandında devam etti. Bayram kutlama programı, Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Alanı Sahil Bandı’nda, Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral, Hasan Doğan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, askeri araç üzerinde halkı selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Kaymakam Çay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Milli birlik ve beraberliğin gelecek açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu belirten Çay, “Ülkemizin birlik ve beraberliğini yok etmeye, ülkemizin toplumsal yaşamını ve devletimizin niteliklerini değiştirecek çağ dışı bir yönetime sürüklemeye, ülkemizin demokrasisini ortadan kaldırmaya yönelik hareketlere karşı yürüttüğümüz mücadelenin adıdır cumhuriyet. Bu mücadeleyi hiç bırakmadan sürdürmeli ve ayrılık yaratmaya, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermemeli, içten ve dıştan gelen yıkıcı, bölücü, gerici akımlara karşı, Atatürk Cumhuriyeti’ni korumalı ve ona sahip çıkmalıyız.” dedi. Ereğli’deki okullarda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kutlama, sivil ve askeri erkanın yer alacağı geçit töreni ile sona erdi. Karaman’da yaşanan maden faciası nedeniyle eğlenceler iptal edilmişti. Karadeniz Ereğli’de de Yusuf Güney konserinin iptal edildiği bildirildi.



     ZONGULDAK’TA TÖREN
     Zonguldak’ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde resmi geçit töreninde yer alan madencilere alkışlarla destek verildi. Önceki yıllara göre daha kalabalık kutlanan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde İstiklâl Marşı’nın okunması sırasında elektrikler kesildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı, 5 dakika süren elektrik kesintisinin ardından okunabildi. Gazipaşa Caddesi’nde düzenlenen törene Vali Ali Kaban’ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada elektrikler kesilince son kıtası sesli olarak okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı ise 5 dakika süren elektrik kesintisinin ardından okundu. Daha sonra kürsüye gelen Vali Kaban’ın konuşmasın sonra kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Tören, resmi geçidin ardından son buldu.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.143.17.128  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır