Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Bizi Ankara’dan Anadolu’ya şaşı bakan bürokratların zulmünden kurtarın!”
“Bizi Ankara’dan Anadolu’ya şaşı bakan bürokratların zulmünden kurtarın!”
 
   

     Siyasilerin oy toplarken geldikleri gibi 2B konusunda yardımcı olmadıklarını anlatan mahalle sakinleri, “Oy almaya gelince bize saatlerce yalvarıyorlar. Şimdi bize yardımcı olsunlar. Tapularımız çok pahalıya geliyor. Biz kesinlikle ödeyemeyiz. 100 bin lira değer biçtiler. Ben çocuklarımın kömür parasını ödemekte zorlanıyorum, bu parayı nasıl ödeyeceğim? Seçim zamanı gelip bize oy için yalvarıyorlar. Şimdi niye yardımcı olmuyorlar bize? Çocuklarım ödeyemiyor, durumlarımız iyi değil. Ölelim bari biz.” dediler. Madenci Anıtı’nda toplanarak ‘Burası Zonguldak, Sarıyer değil’ ve ‘2B Yasası, bize düştü tasası’ şeklinde sloganlar atan vatandaşlar; ‘İşgalci değiliz, hak sahibiyiz’, ‘2B yüreğimizin yarası oldu’, ‘Torunlara da borç bırakmayalım’ ve ‘Rabbim! Taşıyamayacağım yükü yükleme’ yazılı dövizler taşıdı. Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya, mahallede en düşük rayiç bedelin 170 liradan başladığını ve bu rakamları, çoğunluğu emekli olan ailelerin ödemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Akkaya, “2B sorunlarımız had safhada. Rayiç bedellerimiz çok yüksek. Bu nedenle buraya geldik. Vatandaşlar olarak hiçbirimiz bunu alamayız. Tepebaşı mahallemiz başta olmak üzere Yeni Mahalle, Yeşil Mahalle ve İnağzı Mahallesi olmak üzere çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çözülünceye kadar da meydanlarda olacağız. Büyükşehirlerde Antalya, Alanya, Muğla, Marmaris ve İstanbul bölgelerinde çözülüyor da bizde niye çözülmüyor?” dedi.
     Mahalle sakinleri adına basın açıklaması yapan Kemal Aydın, “Bölgede halen Bağlık Mahallesi ismi ile bulunan mahallemizde 6831 sayılı 2B yasası kapsamında 21 TL gibi bir rakamla satışı tamamlanmıştır. Geriye kalan 4 mahallenin ise 2009 yılında Zonguldak Belediyesi’nin, bazı sokakların emlak değerlerini aşırı yüksek tutmasından kaynaklanan zulmü devam etmektedir. 21 TL’den satılan Bağlık Mahallesi’ne bitişik Tepebaşı Mahallesi 170 TL’den satılmak istenmektedir. Mülkiyeti hazineye ait olan Ontemmuz, Birlik ve Karaelmas mahallelerinde sadece 500 TL gibi meblağlarla vatandaşlarımız tapularına kavuşurken, bizlere reva görülen haksızlık zulümdür. Takdir edilen bu rakamları mahalle sakinlerinin ödeme imkanı yoktur. Kredi için müracaat ettiğimiz bankalar, evlerimizin bu değerde olmaması nedeniyle kredi vermemektedir. Geliri ile günlük yaşamını zar zor karşılayan mahalle sakinlerinin, tefecilerin eline düşmekten başka çaresi kalmamıştır.” şeklinde konuştu. Zonguldak’ta deniz görmekle Antalya’da turistik bölgede denizi görmeyi eşdeğer tutanlara tepkisini dile getiren Aydın, “Maruz kaldığımız bu haksızlığı, yöre milletvekillerimizin katkılarıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne taşıdık. Genel Müdürlük’ten, Zonguldak’a inceleme yapmak üzere gönderilen mali uzmanlar, Zonguldak’ta denizi görmekle Antalya’da denizi görmeyi eşdeğerde tutarak durumu daha da kötüye taşımıştır. Bizleri Ankara’dan Anadolu’ya şaşı bakan bürokratların zulmünden kurtarmanızı bekliyoruz.” dedi. Daha sonra Gazipaşa Caddesi’nde sloganlar atarak yürüyüş yapan mahalle sakinleri, dev Türk bayrağı açtı. Valilik önüne yürüyen vatandaşlar, konuşmaların ardından dağıldı. Polis, valilik önünde güvenlik önlemi aldı.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.162.179  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır