Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Her yağmurda su baskını ve sel korkusu yaşıyorlar
Her yağmurda su baskını ve sel korkusu yaşıyorlar
 
   

     Önceki gün gece saatlerinden itibaren yağan yağmur nedeniyle Süleymanbeyler Köyü’nde derinliği 1,5 metreye ulaşan göletler meydana geldi. Su kanallarının ve menfez çalışmalarının yol çalışmaları sırasında yapılmadığını ve bundan dolayı da yağmur sularının sürekli olarak biriktiğini kaydeden Süleymanbeyler Köyü muhtarı Eyüp Marankoz, 30 evin her yağmurda su baskını korkusu yaşadığını söyledi. Konu ile ilgili olarak gidilebilecek her yere gittiğini ancak hiç bir çözüm bulamadığını ifade eden Muhtar Marankoz, şöyle dedi: “Buradaki evlerin tehlike altında olduğunu göstermek için Devrek Karayolları Bölge Şefini davet ettim. Kendileri geldi buraya. Bana ‘muhtarım burada 60 santim çapında 30 metre uzunluğunda büz olması doğru bir şey değil’ dedi. Aslında buraya menfez yapılması gerektiğini söyledi. Ancak sorunun kendisinin boyunu aştığını ve buraya menfez yapma yetkisinin olmadığını söyledi. Benden Zonguldak Valiliğine gitmemi daha sonra Karayolları Bölge Müdürlüğüne gitmemi ve onların ikisinin buraya menfez yapabileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine Zonguldak Valimize gittim. Sağ olsun Sayın Valimiz gereken ilgi ve alakayı gösterdi. Zonguldak Valimiz bölge müdürünü aradı, bölge müdürü de buraya şefi gönderdi. ‘Doğrusun muhtarım, haklısın muhtarım’ deyip zerre kadar işlem yapmadan çekti gitti. Gelirken buraya da iki tane boru koymuş, boruları da nereye koyacağımızı bilmiyoruz.
     Boruları yerine koymadan açıkta bıraktı, çekti gitti. Bana hem haklısın deyip bir şey yapmadan gidiyor arkasından da bana tehdit eder gibi mektup gönderiyor. Ben de mektubu alıp Sayın Milletvekilim Ercan Candan’a verdim. Artık o da nasıl bir tedbir alacak, ne yapacak onu ben bilemem. Bu sorunu Vali biliyor, karayolları bölge müdürlüğü biliyor, bütün yetkililer biliyor, lanet olası şu yere bir türlü çare bulamadılar gittiler. Yazık günah değil mi buradaki evlere? Yolun altındakilerle beraber burada 30 tane ev var. Her yağmurda aynı. Yarın bir gün bu 2 metreye de çıkar, üç metreye de çıkar. Zaten karayollarının yapmış olduğu yolun yüksekliği üç metre. Ereğli Belediye Başkanı bana her yağmurda vidanjör ve greyder gönderip yardımcı oluyor. Karayollarının göçme tehlikesi var. Bana bunu söyleyende karayollarının bölge şefi. Karayolunun altından burada biriken suyu toprak emerek yolun alt tarafına geçiyor. Şu anda benim o kadar emek vererek yaptığım köy içi parke yolu ortasından yarıldı. Her taraf göçüyor. Karayolları bakıyor, bakıyor seyredip gidiyor. Türkiye’nin koskoca karayolları buraya bir çare bulamıyorsa o zaman ben ne diyeyim bunlara? Burada bir menfez olsaydı bu gölet olmazdı.”
     Köylülerden Sevim Erden ve Sevim Mısırlı, her yağmur yağışında korku yaşadıklarını, korkudan hiç bir mahsul ekemediklerini, yaşadıkları korkuya yetkililerin son vermesini istediklerini söylediler. Eşi vefat eden ve iki çocuğunu tarladan yetiştirdiği mahsulle okuttuğunu dile getiren Arzu Mısırlı ise, “Yağmur nedeniyle mahsuller sular altında kaldı. Tavuklarımın kümesini su basmak üzere. Bu konuda mağduruz” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.239.15.46  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır