Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Mahalle sakinleri, işitme engelli küçük kız için seferber oldular
Mahalle sakinleri, işitme engelli küçük kız için seferber oldular
 
   

     36 yaşındaki Merve Emeç, komşularının, esnafın ve mahalle muhtarının verdiği destekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Tek isteği ve dileğinin kızı Fatmanur’un sağlığına kavuşması olduğunu söyleyen Merve Emeç “Kızım Fatmanur 7 yaşında ve işitme engelli. Normalde doğuştan Triçeskoli sendromlu bir çocuk. 5 yıldır rehabilitasyona gidiyor. Fakat öğretmenlerimiz bile tıkanma noktasında kaldı Fatmanur için. Çoğu şeyi denediler. Artık daha kapsamlı ve daha eğitimli birilerinden, kapsamlı bir eğitim alması gerekiyor. Normalde biz görsel için başladık. Arkadaşlarımız sağ olsun destek verdiler bize. Fakat görsellikten önce sağlığının ve eğitiminin önde gitmesi önemli. Arkadaşım Vildan Hanım, Birsen Hanım’ın çok büyük destekleri var kermesi düzenlememizde. Onların sayesinde bu kermesi düzenledik ve çocuğuma daha iyi bir eğitim ve sağlık açısından daha iyi bir imkan sağlamayı amaçlıyoruz. Çünkü 7 yıldır ben kendim uğraşıyorum. Çocuğum için gitmediğim, yapmadığım şey kalmıyor. Ama şu anda da tıkanma noktasındayım. Artık herkesin işyerlerinin durumlarını biliyorsunuz. Ben tıkanma noktasındayken arkadaşlarımın desteği ile birlikte bir şeyler yapmak istedik. Onların desteği ile en azından bir, iki aylık ihtiyacı karşılamayı düşündük. Kermesten ne kadar gelir geleceği belli bir şey. Benim tıkandığım noktada en azından bir iki ay destek olsun diyoruz. Arkadaşlarımızın desteği ile kermesimizi düzenlemeye karar verdik. Bütün her şeyi komşularımız, arkadaşlarımız getirdi. Arkadaşlarım yiyeceklerin hazırlanmasında yardımcı oluyorlar, mamaları da onlar yaptı. Muhtarımız ve esnaflarımız yiyeceklerin malzemelerinin alınması noktasında yardımcı oldular. Şu anda burada olan her şey arkadaşlarımız ve esnaflarımızın sayesinde oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Ben vicdanen kızım için her şeyi yapmaya çalışıyorum” dedi.
     Meltem Emeç’in komşusu ve arkadaşı, aynı zamanda kermesin düzenlenmesinde büyük payı olan Vildan Siner, kermesi çarşı merkezinde daha büyük bir kermes düzenleyerek Fatmanur’un ameliyat parası için toplamak için yapmak istediklerini, ancak yaşının küçük olması nedeniyle ameliyatın erken olması nedeniyle 2-3 aylık masraflarını karşılamak için küçük bir kermes düzenlemek zorunda kaldıklarını kaydetti. Siner, “Biz aslında Fatmanur’un ameliyatı için daha büyük bir yerde bir hafta 10 günlük çarşı merkezinde bir kermes düşünüyorduk. Fakat doktorlar ergenlik döneminden önce ameliyat olamayacağını söyleyince, daha ufak yollu bir şey düşündük. Özellikle mahalledeki komşularımızla birlikte, muhtarımız Baki Karaarslan, Hatice Berker, Birsen Hanım, ben ve daha ismini sayamadığım bir sürü kişiye kendi adıma teşekkür ediyorum. İnşallah derdine bir nebze olsun merhem olacak. Sorunu belki kökünden halletmeyecek ama arkadaşıma en azından 2-3 ay rahatlama sağlayacak.” diye konuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.67.251  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..
20 Nisan 2024
Zonguldak İstanbul Karayolunda yola dökülen yağ kazaya sebep oldu. Kazada yaralanan olmazken, araçta..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a 6’ncı Belediye Başkanlığı döneminde hayırlı olsun ziya..
19 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma Trafik timi ekiplerince yerli ve milli olan MEDAR isimli hız tes..
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır