Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Okula gidemeyen öğrenciler karnelerini evlerinde aldılar
Okula gidemeyen öğrenciler karnelerini evlerinde aldılar
 
   

Ereğli’de yarıyıl tatilinin gelmesi ile birlikte 34 bin 84 öğrenci aileleri ile birlikte karne heyecanı yaşıyor. İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle bazı öğrenciler karnelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın elinden aldı. İlçede rahatsızlıkları nedeni ile okula gidemeyen ve eğitim öğretim yarı yılında evinde ders almak zorunda kalan Crohn hastalığı nedeniyle evinde eğitim alan Aşkın Ilgın İzci ile Eisenmenger sendromu hastalığı nedeniyle kalp ve akciğer nakli bekleyen İclal Gökçe Bozkurt karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı. Kepez Mahallesi’nde oturan ve Crohn hastalığı nedeniyle kalın bağırsağı alınan ve ince bağırsağı da dışarıya alınmak zorunda kalan, evinden çıkamayan 4. sınıf öğrencisi Aşkın Ilgın İzci’ye karnesini öğretmeni Emine Ünsalan getirdi. İzci, evine gelen öğretmeninin elini öptükten sonra karnesini aldı. Ilgın İzci’nin iki dönem okula giden ancak rahatsızlığını artması sonucu okula gidemediğini kaydeden öğretmen Emine Ünsalan, “Ilgın çok başarılı bir öğrenci. Karnesi de çok güzel. Ilgın’ın bütün karnesi zaten 5. Ilgın’ı tebrik ediyorum. İkinci dönemde de başarısını devam ettirecek.” dedi. En çok sevdiği dersin İngilizce olduğunu belirten Aşkın Ilgın İzci, sevmediği dersin ise matematik olduğunu söyledi. Okuldaki arkadaşlarını özlediğini, bir an önce iyileşerek okuluna geri dönmek istediğini söyledi.
Doğuştan Eisenmenger sendromu hastası (akciğerlerdeki yüksek kan basıncı ile ilişkili bir kalp rahatsızlığı) olan kalp ve aciğer nakli bekleyen, işitme ve konuşma engelli İclal Gökçe Bozkurt da karnesini öğretmeni Nesrin Mercan’ın elinden aldı. Mutluluğu yüzünden okunan Minik İclal’in öğretmeni Nesrin Mercan, İclal’in ilk kez bu dönem evinde eğitim aldığını söyledi. Daha önce rehabilitasyon merkezinde belirli aralıklarla İclal’in ders aldığını ifade eden Nesrin Mercan, “İclal sağlık nedeniyle kesintisiz olarak ilk kez bu sene eğitim aldı. Beklediğimizden çok daha iyi bir performans gösterdi. İşitme engelli. Gayet istekli ve mutlu. En çok sevdiği ve yapmak istediği resim. Resimle istediğini anlatıyor. Bunda da kabiliyetli. Bir takım isteklerde bulunuyor. Bunları yaparsanız daha çok çalışırım diyor. Yoksa çalışmam diyerek bazen kurnazlık yapıyor. Aile bu konuda kızlarına sınırsız bir sevgi gösteriyor. Eğitim alması hayatına bir renk kattı. Özgüveni daha çok gelişti” dedi. Minik İclal’in annesi Emine Bozkurt ise kızının tedavisinin hala sürdüğünü ve akciğer, kalp nakli gerektiğini ifade etti. Karnesini öğretmeninin elinden alan İclal ise çok mutlu olduğunu kelimelere dökmeye çalıştı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.226.181.89  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır