Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Köprü faciasında yaşamını yitiren 15 kişi anısına anıt
Köprü faciasında yaşamını yitiren 15 kişi anısına anıt
 
   

Çaycuma Belediyesi, ilçe girişine yaptırdığı 6 Nisan Anıtı ile 2012 yılında köprü faciasında yaşamını yitiren Mehmet Başören, Meryem Başören, Veli Kaya, Ali Rıza Kaya, Tahir Özkara, Hayriye Güner, Alim Başören, Aziz Gülşen, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu, Kadın Saraç, Serdar Saraç, İsmail Örenbaş ve Nazife Kabuk’un adını yaşatacak. İzmirli heykeltraş Ahmet Uzun tarafından tasarlanan özgün esere göre; heykelin tepesinde yakaran kadının gözyaşlarını simgeleyen su, köprü faciasında ölen 15 kişinin isminin üzerinden Filyos Çayı’nı ifade eden havuza akıtılıyor. Yaşanan acı olayın ölümsüzleşmesi ve bir daha yaşanmaması adına ilçe girişine özel bir anıt diktirdiklerini belirten Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Orada günahsız yere ölen insanları ebediyete kadar yaşatmak istedik. Biz köprüde ölen vatandaşlarımızı her 6 Nisan’da anacağız. Ayrıca bu anıt vesilesiyle 365 gün hatırlanmalarını sağlayacağız. Gözlerden akan yaşı temsil ediyoruz. İnsanlar gözyaşı dinmeyen kadın heykeline baktıkça insanlar bu tür olaylara karşı daha dikkatli olacaktır. Biz bunu bir ibret anıtı olarak değerlendiriyoruz.” dedi. Eski belediye başkanı Mithat Gülşen’in babası ve yeğeninin de söz konusu olayda yaşamını yitirdiğini hatırlatan Kantarcı, “Köprünün yanına fidan dikerek plastik isimler yazmak değil, bir ibret anıtı olarak kalıcı olmasını sağlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.

OLAY
6 Nisan 2012’de, Çaycuma ilçe girişinde 252 metre uzunluğundaki köprünün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, köprünün altından geçen Filyos Çayı’na düşmüştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen’in de bulunduğu 11 kişinin cesedi bulundu. Facianın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Mithat Gülşen’in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev hanımı 49 yaşındaki Kadın Saraç, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu’na ise yapılan aramalara rağmen halen ulaşılamadı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.238.195.81  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır