Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yaşamını yitiren yaşlı adamın karaciğeri, organ nakli bekleyen bir hastaya umut oldu
Yaşamını yitiren yaşlı adamın karaciğeri, organ nakli bekleyen bir hastaya umut oldu
 
   

     Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) emekli 81 yaşındaki 6 çocuk 11 torun sahibi Recep Terzioğlu, geçen Çarşamba günü beyin kanaması geçirdi. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören Terzioğlu’nun dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine çocukları, babalarının ilerlemiş yaşına rağmen bütün organlarını bağışlama kararı verdi. Gece saat 03.00’te yapılan operasyon sonucu Terzioğlu’nun karaciğeri alınarak organ nakli bekleyen bir hasta için Ankara Güven Hastanesi’ne götürüldü. Terzioğlu’nun diğer organları ise ileri yaş ve şeker rahatsızlığı nedeniyle alınamadı. Bu arada organları bağışlanan Recep Terzioğlu’nun 65 yıllık eşi Halime Terzioğlu’nun (81) da aynı hastanede tedavi gördüğü ortaya çıktı. Kısmi felçli olan Halime Terzioğlu’nun solunum yetmezliği nedeniyle 11 gün önce hastaneye yatırıldığı ve eşinin vefatından haberinin olmadığı öğrenildi. Burada gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Recep Terzioğlu’nun oğlu, öğretmen Nafiz Terzioğlu (55), “Babam beyin kanamasından öldü. Çarşamba gecesi hastaneye yatırdık, ameliyat yapıldı. Dün gece (Cuma) beyin ölümü gerçekleşti. Daha sonra doktorlar organ bağışında bulunup bulunmayacağımızı sordular. Biz bütün kardeşler olarak bir araya geldik. Babamızın hayattayken bütün insanlara yardım etmeye çalışan bir dünya görüşü olduğu için kendisinden sonra da mutlaka insanların faydalanmasını isteyeceğini düşündük ve organlarını bağışladık. Babam konuşurken net olarak söylemese bile bu tür organ bağışlarının insanlara yararlı olduğunu ve böyle şeylerin yapılması gerektiğini kendisi bize söylerdi. Biz zaten onun görüşleri doğrultusunda bu kararı alabildik. Yoksa bu karar kolay alınabilecek bir karar değil.” dedi.
     Annesinin de yoğun bakımda olduğunu doğrulayan Terzioğlu, “Şu anda annemin bilinci tam açık değil. O yüzden eşini kaybettiğini bilmiyor. Babamın yaşı ve şeker hastası olması dolayısıyla sadece karaciğerini alabildiler. Biz isterdik ki hepsi yararlı olabilseydi. İsterdik ki organların hepsini alabilselerdi ve her biri ayrı bir vücutta hayat bulsaydı. Bunu çok isterdik; ama nasip bu kadarmış. O da bizi teselli ediyor.” dedi. Terzioğlu’nun cenazesi, Bahçelievler Mahallesi’ndeki evinin önünde yapılan duanın ardından Devrek ilçesinin Müfettişler Köyü’ne gönderildi. Babasının cenazesinin arkasından gözyaşına boğulan Nazikar Terzioğlu’nu, ağabeyi Ali Murat Terzioğlu teselli etmeye çalıştı. Ağabeyine sarılan Nazikar Terzioğlu, “Geri gelsen ne olur baba! Anneme ne cevap vereceğim?” diye gözyaşı döktü. Recep Terzioğlu’nun cenazesi, Müfettişler Köyü’nde, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.192.75.131  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır