Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Fotoğraflarıyla öğrencilere ilham kaynağı olan bir eğitimci
Fotoğraflarıyla öğrencilere ilham kaynağı olan bir eğitimci
 
   

     Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu 2-H sınıfı Sınıf Öğretmeni Onur Coşkuntuna’nın hayata geçirdiği proje kapsamında, Ereğli’de yaşayan emekli Matematik Öğretmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Fehmi Karaman’ın objektifine yansıyan anların fotoğrafları, Sınıf Öğretmeni Coşkuntuna tarafından 2-H sınıfı öğrencilerine düzenli aralıklarla verilerek, bu fotoğraflar için çocukların “kendi öyküleri”ni yazmaları istendi. Öğrencilerinin, çeşitli fotoğraflar için kendi öykülerini yazmalarını sağlayan Sınıf Öğretmeni Onur Coşkuntuna, geçtiğimiz günlerde o fotoğrafların sahibini çok merak eden öğrencilerini, Fotoğraf Sanatçısı Fehmi Karaman ile buluşturdu.
     Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu 2-H sınıfının konuğu olan Fotoğraf Sanatçısı Fehmi Karaman’ı takdim ederek öğrencilerine tanıtan Coşkuntuna, ardından da öğrencilerle söyleşisine geçmek üzere sözü Karaman’a bıraktı. 33 yıl öğretmenlik yapmasına karşın çok heyecanlandığını ifade eden Karaman, çektiği fotoğraflarının böyle bir proje kapsamında öğrencilerin hayalgücü ve yazma yeteneğinin gelişmesine katkısı olmasından son derece mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilerin konuğu olmak da büyük mutluluk duyduğunu belirten Fotoğraf Sanatçısı Fehmi Karaman, “Benim çektiğim fotoğraflara, kendi öykülerinizi yazdınız. En çok onları merak ediyorum. Benim o fotoğrafları çekerken düşündüklerim, benim öykülerimle sizin öyküleriniz nasıl, bunları görebileceğim. Umarım size esin kaynağı olmuşumdur.” dedi. Daha sonra öğrencilerden gelen soruları tek tek yanıtlayan Karaman, “Fotoğraflarınızla sergi açmayı düşündünüz mü” sorusu üzerine, “Düşünüyorum. En kısa zamanda açacağım.” şeklinde konuştu.



     Fotoğrafçılığa kaç yaşında başladığı, deklanşöre basmadan önce nelere dikkat ettiği, ilk çektiği fotoğrafın ne olduğu, fotoğraf çekerken zorlandığı anlar yaşayıp-yaşamadığı, fotoğraf çekerken neler hissettiği, nasıl çok güzel fotoğraflar çekebildiği, en çok nerede fotoğraf çektiği, iyi fotoğraf çekmek için ne tavsiyeler verebileceği, iyi fotoğraf çekebilmenin yetenek de gerektirip-gerektirmediği gibi; minik öğrencilerden gelen pek çok soruyu yanıtlayan Fotoğraf Sanatçısı Fehmi Karaman, daha sonra da öğrencilerin kendi fotoğrafları için kaleme aldıkları öyküleri ilgiyle dinledi. Öğrencilerin öykülerini okudukları sırada, 2-H sınıfı öğrencilerinden Aybüke Bozkurt da mutlu bir haber aldı. Sınıfın kapısını çalan babası, kızı Aybüke’ye ve öğretmeni Onur Coşkuntuna’ya, Aybüke’nin kardeşinin dünyaya geldiği güzel haberini iletti. Bunun üzerine kardeşini görmek için yola çıkmak üzere hazırlanan Aybüke’ye, sınıftaki tüm arkadaşlarının çantasını, kitap ve defterlerini toplaması için hep birlikte yardım etmeleri de, ilginç bir görüntü oluşturdu. Öğrencilerin, fotoğrafları için öyküler yazdıkları Fotoğraf Sanatçısı Fehmi Karaman ile tanışma ve söyleşi yapma olanağı buldukları etkinlik, Karaman’a günün anısına çiçek takdim edilmesiyle sona erdi. 2-H sınıfı Sınıf Öğretmeni Onur Coşkuntuna, öğrencilerinin Karaman’ın fotoğraflarına öyküler yazmayı eğitim yılı sonuna dek sürdüreceklerini, daha sonra da bunları bir kitapta toplayacaklarını ifade ederek, böylece her öğrencinin bir öykü kitabının olacağını söyledi. Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu 2-H sınıfı Sınıf Öğretmeni Onur Coşkuntuna ve Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Çelik, Karaman’a fotoğrafları ve etkinliğe katılımı için teşekkür ettiler.
     Etkinliği EreğliBülteni’ne değerlendiren Fotoğraf Sanatçısı Fehmi Karaman ise, şunları kaydetti: “Anlatılması gerçekten güç bir durumdu. Yoğun duygular yaşadım. O küçük çocukların soruları karşısında gerçekten heyecanlandım. Benim çektiğim fotoğraflardaki, benim öykümün dışında her birinin farklı öykülerini dinleyince, daha da heyecanlandım. Çocukların kaynağı olduğu için de çok mutluyum. Bu projenin devamı gelecek diye düşünüyorum. Sanıyorum önceden hazırlanmışlar. Ummadığım sorular geldi. Öğrencilerin ilgisi de son derece güzeldi. Kaynak olmanın mutluluğunu yaşadım.”



(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 » Tek sözcükle harika bir çalışma. Fehmi Bey, gerek eğitimci gerek sanatçı yönüyle yeni kuşakların önünü açıyor. Kim bilir bu çalışmalarda ne çok yetenek ortaya çıkacak. Çocuklarımız kendini keşfedecek. Emeği geçenleri kutluyorum. -   Emel Yelkenci Saral / 25 Mart 2015- 07:54
 
IP   34.228.7.237  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
18 Mart 2024
Seçim çalışmalarını hafta sonunda Uzunmehmet ve Ören Mahallesi’nde sürdüren Belediye Başkanı ve CHP ..
18 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde otomobil ve motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Sağlık ek..
18 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin tarihsel, arkeolojik ve kültürel değerlerine sah..
18 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109..
17 Mart 2024
Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor, 24. hafta maçında sahasında k..
17 Mart 2024
Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde tespit edilen 3 kaçak ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır