Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Osmanlı çileği rekoltesi bu yıl bir tona bile ulaşamadı
Osmanlı çileği rekoltesi bu yıl bir tona bile ulaşamadı
 
   

Ereğli’de yetişen, kokusu ve aroması ile diğer çileklerden farklı olan, çok fazla talep olmasına rağmen üretimde sıkıntı yaşayan Osmanlı çileğinin yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Diğer bölgelerden fide alımı gerçekleştirilse de Ereğli’de yetişen Osmanlı çileğinin tadına ulaşamıyor. Bu konuda çalışmalar yürüten Çetinkaya, talepleri karşılayamadıklarını söyledi. Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı: “Osmanlı çileğini diğer çileklerden ayıran en büyük özelliği çok yüksek bir aromaya sahip olması. Çok hoş bir kokusu olması. Dolayısıyla kokusu ve zengin aromasıdır. Bizim bölgemiz açısında elbette ki çok büyük önem arz ediyor. Gerçekten yüksek derecede. Osmanlı çileği bu bölgede kalite açısından en yüksek seviyeye gelmiş durumda. Diğer bölgelerden fide talep edip alanlar var. Bu denenen bir konu. Diğer bölgelerde, Ege’de Akdeniz’de Karadeniz’in diğer yerlerinde, İç Anadolu’da aynı kalite ve lezzete ulaşmıyor. Yetişmiyor değil, yaşıyor ancak aynı kaliteyi yakalamıyor. Bunu akademik olarak bir üniversitede bir hocamızda teyit etti. Belgeleri ile de doğruladı. Bu Ereğli’ye ait bir ürün.”
Osmanlı çileğinin yetiştirilmesinde sorun yaşadıklarını ve bu seneki rekoltenin geçtiğimiz seneye göre daha düşük olduğunu kaydeden Çetinkaya, bu sene 1 ton çilek alamadıklarını ifade etti. Çetinkaya, “Ürün bu yıl, Osmanlı çileği rekoltesi gerçekten düşük. Yani tondan bahsedemeyiz. Belki 800-900 kilo ancak çıkabildi. Çünkü çok düşük alanda yetişiyor Osmanlı çileği Ereğli’de. Biz de zaten bunu daha geniş alanlara nasıl yayarız, teknik şartları nasıl geliştiririz diyerek mücadele etmeye devam ediyoruz.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.131.28  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır