Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Zonguldak ve Ereğli’de Kabotaj Bayramı törenlerle kutlandı
Zonguldak ve Ereğli’de Kabotaj Bayramı törenlerle kutlandı
 
   

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulduğu sırada limandaki gemiler sirenlerini çaldı, İstiklal Marşı’nın söylendiği sırada ise Türk bayrakları göndere çekildi. Liman Başkanı Tuncay Çelebi yaptığı konuşmada, Kabotaj Bayramı’nın, Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferi olduğunu söyledi. Türkiye’nin, bir deniz ülkesi olması yönünde özverili çalışma yürüttüklerini de belirten Çelebi, “2004 yılında başlatılan ÖTV’siz yakıt uygulaması ile kabotaj taşımacılığının canlanması ve karayolu ağırlıklı yurtdışı taşımacılığın, deniz yoluna kaydırılması sağlanmıştır. Bununla birlikte, geçimini balıkçılık faaliyetleri ile sürdüren tekne sahiplerine de ÖTV’siz yakıt desteği verilmiştir” diye konuştu. Anıt önündeki törenin ardından limanından Erdemir-III Römorkörü ile denize açılan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

ZONGULDAK’TA DA KUTLANDI
Zonguldak’ta da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında denize çelenk bırakıldı. İlk olarak Zonguldak Valiliği Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu’nun yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altun, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından kürsüye çıkan Liman Başkanı Ali Görkem, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra protokol üyeleri limana gelerek, Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait ‘Söndürenler’ isimli romorkörle denize açıldı. Karadeniz gezintisi yapan Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki protokol üyeleri, deniz şehitleri anısına Karadeniz’e çelenk bıraktı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.235.120.24  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır