Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kalay ile Karaarslan komisyondan istifa ettiler
Kalay ile Karaarslan komisyondan istifa ettiler
 
   

Ereğli Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleşen Meclis’in resmi oturumunda, AK Parti Grubu Sözcüsü Nazım Erdoğan, Meclis Başkanı Hüseyin Uysal’a, İmar Komisyonu’nda görev yapan Yusuf Kalay ile Eyüp Karaarslan’ın istifa ettiklerini bildirdi. Meclis katipliğine sunulmasının ardından katip tarafından okunan istifa dilekçelerinde, istifa gerekçesi olarak “gördüğüm lüzum üzerime” diye yazdığı belirtildi. İstifaların açıklanmasının ardından AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin şaşkınlık yaşadığı görülürken Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, oturuma 5 dakika ara verilmesi talebinde bulundu. AK Partili üyelerin verilen arada yaptıkları değerlendirme sonrası toplantıya devam edildi. İmar Komisyonu’nda Kalay ve Karaarslan’dan boşalan yerlere AK Parti Grubu’nca Meclis’e sunulan Halil Bozkuş ve Salih Kumaş, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclis toplantısında ayrıca bir dizi karar görüşülerek, bazıları kabul edildi, bazı gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi. Görüşülen gündem maddeleri şöyle: “Orhanlar Mahallesi’ndeki mülkiyeti belediyeye bağlı parsellerin mal müdürlüğü ile takası, incelenmek üzere oy birliğiyle İmar Komisyonu´na havale edildi. 2015 yılı gelir tarifesinde değişikliğe giderek, geçici yerlerde işgal konumunda bulunanların işgal harcına tabi tutulmaları, buna göre Elif Otel ile Ofis Binası arasında bulunan işyerleri ve belediyeden izin alarak bu alanda seyyar satıcılık yapanların gelir tarifesine eklenmesi, çarşı içi, Erdemir Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi’nde dükkan önleri, tretuvar ve harici tezgah açanlardan, açtıkları her gün için 2 lira 50 kuruş alınması oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliği görüşülmek üzere oybirliği ile ilgili komisyona havale edildi. Ereğli Belediyesi ile Zonguldak Valiliği arasında yapılacak Protokol için Belediye Başkanlığı´na yetki verilmesi Hukuk İşleri Komisyonu’dan geldiği biçimiyle oy birliğiyle kabul edildi. Göztepe’ye ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı hazırlanmasına ilişkin rapor İmar Komisyonu´ndan geldiği biçimiyle kabul edildi.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.104.248  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır