Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ödül pazarlığında gerginlik
Ödül pazarlığında gerginlik
 
   

     Yağlı direk yarışlarına geçilmeden önce Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ve yarışmacılar, yarışmanın nasıl olacağı ve yarışma geleneği hakkında protokol üyelerine pazarlığın nasıl yapıldığı konusunda bilgi verdi. Verilen bilginin ardından yağlı direk yarışmasında verilecek ödül için pazarlığa başlandı. 5 bin liradan başlayan ödül AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından 8 bin liraya çıkarıldı. Yarışmacıların 10 bin lira diye bağırması sırasında protokol alanından kalkan AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve beraberindeki protokol üyelerinin alanı terk etmesi yarışmacılar ve halkta büyük tepkiye neden oldu. Alandan uzaklaştığı sırada Uysal’ın yanına gelen Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz ve geçtiğimiz sene bayrağı alan Birol Samast, Uysal’ın yaptığı bu hareketin halka ve kendilerine karşı büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi. Uysal’ın yapılan uygulamanın kaldırıldığını ve şov yapıldığını söylemesi üzerine Samast “Bunun şovla alakası yok. Biz talebe göre hareket ediyoruz. İnsanlar neşeleniyor, eğleniyor. Protokolün buradan kalkması bize ve halka karşı çok büyük bir hakarettir” dedi.
     Yağlı direk yarışmasında yarışacak olan yarışmacılar koruması ile alandan uzaklaşan Uysal’ı arkasından yuhalarken, bir grup polis memuru da Uysal’ı arkasından takip etti. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, yağlı direk yarışmalarını halk izlesin diye parasız olarak devam ettirdiklerini söyleyip, “Bozhane gençliği çıkıp bayrağı alacaklarını ve orada bırakmayacaklarını söyledi. Bu belediyenin bir rezilliğidir. Geçen sene de bunu yapamadılar. Geldiklerinden bu yana bir şey yaptıkları yok. Çocuklar bayrağı bırakmamak için bayrağı alıyorlar” dedi. Diğer yandan protokol üyeleri tarafından boşaltılan tribün vatandaşlar tarafından doldurulurken, yağlı direk yarışmasında direğin ucundaki Türk bayrağı Bozhane gençleri tarafından alındı. Yarışma sonrasında toplanan gençler adına konuşan Birol Samast, “Geçen sene başkan bizlere iftara geldiklerinde bize bayrağı seneye 20 bin lira olarak bire bir bana dedi. Başkanım da vardı. Biz 20 bin lirada olmadığımızı söyledik” dedi. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz’ın “Belediyeyi yönetemiyorlar, burayı da yönetemediler” sözleri ise alkış aldı. Diğer yandan önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık’ın Bozahane gençlerine 10 bin lira ödül parası gönderdiği öğrenildi. Yarışmaların sona ermesinin ardından etkinlik alanındaki vatandaşlar evlerinin yolunu tuttu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.93.73  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır