Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Uysal, yapılan çalışmaları yerinde anlattı
Uysal, yapılan çalışmaları yerinde anlattı
 
   

     Uysal, Belen’deki Sanayi Sitesi Mevkisi’nde yapılan yeni Belediye Şantiyesi alanını incelerken, “Potbaşı Mevkisi’nde bulunan, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon ile Ulaştırma Müdürlüğü’nün kullandığı şantiye alanını, Belen Sanayi Sitesi yanında bulunan bu alana taşıyoruz. Yeni şantiye binamız toplam 13 bin metrekare üzerine kuruldu. Bu bölgede, Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan, kazı ve dolgu yöntemiyle yaklaşık bin metreküplük hafriyat ve 3 bin metreküplük taş duvar çalışması ve alanında bulunan 4 prefabrik yapı tamamlandı. Taşınma işlemini yılsonuna kadar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yeni şantiyeye taşınılması ile boşalacak Potbaşı’ndaki alan üzerine de yeni proje geliştiriyoruz.” dedi. Yine Belen Sanayi Sitesi Mevkisi’nde kurulan Belen Sanayi İtfaiye İstasyon Binası’nı da ziyaret eden Uysal, Kepez, Ören, Belen, Soğanlı, Ömerli bölgeleri ile köylerde meydana gelebilecek yangın, kaza, deprem, boğulma olayları vb. olaylara müdahale süresinin kısaltılması için Belen Sanayi Mevkisi’ne yapımı başlanan itfaiye binasında son aşamaya gelindiğini ifade etti. Uysal, “3 itfaiye aracı kapasiteli olan Belen İtfaiye İstasyon Binamızın yapım çalışmaları tamamlandı. Kışla Potbaşı Mevkisi’nde bulunan itfaiye binası boşaltılarak yeni yapılan yere taşınacak. Ayrıca Kışla’da bir süre önce açtığımız ana itfaiye binamız da hizmete devam ediyor.” dedi. İnşa çalışmaları tamamlanan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni de inceleyerek bilgi veren Uysal, şunları söyledi: “Terminali yüzde 40 seviyesinde teslim almıştık. Terminal bitti ve tarafımıza teslim işlemi gerçekleşti. Peronların ve yazıhanelerinin ihaleleri yapılıyor. Hastane kavşak yapım işi nedeniyle buradaki yoğunluğu dikkate alarak hizmete giriş tarihi ile ilgili karar vereceğiz.”
     Ereğli Belediyespor’a ait Kışla Spor Tesisleri’ni de ziyaret eden Uysal, Ereğli Belediyespor’un tesislerini tamamıyla yenilediğini dile getirdi. Elmatepe Mevkisi’ndeki yan yol çalışması alanında da incelemelerde bulundu. Hatip Sokak üzerindeki su hattı çalışmalarını da yerinde gören Uysal, “Birçok mahallede toplam 25 bin metre uzunluğunda yağmurlama ve kanalizasyon hattını değiştirdik. Bu rakam yıl sonuna kadar 40 bin metre olacak. Bugüne kadar 18 bin metre içme ve kullanma suyu hattı değişti, bu rakam yıl sonuna kadar 25 bin metre olacak.” dedi. Çarşı merkezindeki Un Pazarı Mevkisi’nde de yayalaştırma projesinde son aşamaya geldiklerini anlatan Belediye Başkanı Uysal, eski PTT binasının bulunduğu alanda başlattıkları park alanı çalışmasını da tamamlamak üzere olduklarını ifade etti. Uysal, eski İtfaiye Caddesi üzerindeki çalışmanın da önümüzdeki günlerde başlatılacağını dile getirdi. Köseağzı Yolu’nda da incelemelerde bulunan Uysal, şunları kaydetti: “Bu yıl 20 bin ton asfalt dökmeyi planladık ancak bu rakam yeni ilavelerle 23-25 bin tonu bulacak. Hamzafakıhlı (OSB) yol güzergâhı bitti. Köseağzı Yolu’nu asfaltladık. Bu yol sadece Köseağzı Plajı’na ulaşımı kolaylaştırmadı. Ereğli - Kandilli ulaşımı için alternatif bir yol oldu ve Ereğli-Kandilli yolu 5 kilometre kısaldı. Sadece 1 kilometrelik asfalt olarak bakmamak lazım buradaki çalışmaya, burada yol genişlemesi önemliydi. Ayrıca yola girişte de gördüğünüz gibi taş duvar çalışması da yapıldı. Ayrıca Ereğli –Kandilli yolu üzerinde eski çöp alanının alt kısmında yol genişletme çalışmalarımız sürüyor. Yine aynı güzergahta dar köprüyü genişletiyoruz. Program dahilindeki asfalt çalışmalarımız sürecek.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.231.55.243  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır