Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  ADD Ereğli Şubesi, Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu
ADD Ereğli Şubesi, Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu
 
   

     Karadeniz Ereğli Adliyesi önünde ADD Ereğli Şubesi adına bir basın açıklaması yapan ADD Ereğli Şubesi Başkan Yardımcısı Hayrettin Çıdık, TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandıklarını bildirdi. Kahraman’ın tepki çeken bu sözlerinin suç teşkil ettiğini ifade eden Çıdık, şunları kaydetti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, ”gazi” ünvanlı TBMM’nin şimdiki başkanı İsmail Kahraman ”Laiklik yeni anayasada olmamalı.” dedi. Bizler, mevcut anayasamıza göre suç olan bu sözleri söyleyen İsmail Kahraman’ı iyi tanıyoruz. Onu, 1969’da iki gencin bıçaklanarak öldürüldüğü Kanlı Pazar’dan, yöneticisi olduğu öğrenci derneklerinden, şeriatçı 31 Mart kalkışmasını öven sözlerinden çok iyi tanıyoruz. Böyle bir geçmişe sahip birini, TBMM’ye başkanlık için kimin önerdiğini, kimin ona ”ağabey” dediğini de iyi biliyoruz. Bu hukuksuz davranışları sergileyen kişinin anayasamızın 2.maddesini (Türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.) ve 4.maddesini (Anayasanın 1. maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2. maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.) bilmediğini hiç sanmıyoruz. Bizce bu sözler bilerek, planlanarak ve isteyerek söylenmiştir.
     Bu sözler, 93 yıllık Atatürk Cumhuriyeti’ne, onun ilkelerine, getirdiği çağdaş yaşam biçimine, inanç özgürlüğüne, kadın-erkek eşitliğine savaş açan çarpık bir zihniyetin içinden geçenlerin ağzından dökülmesidir. Yeni Anayasa isteyenlerin aslında ne istedikleri de bu konuşmada ortaya çıkmıştır. Onlara göre yeni anayasa dindar olmalıdır. Laikliği kaldırarak toplumsal barışımızı ortadan kaldırmaya, Türkiye’yi Ortadoğu’ya çevirmeye, bir iç savaşa sürüklemeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. TBMM Başkanı sahip olduğu unvan, yetki görev ve sorumlulukları gereği aklına geldiği gibi konuşamaz. Anayasaya karşı suç işleyemez. İşlenen bu -nitelikli- suçlar için cumhuriyeti korumakla görevli savcılarımıza suç duyurusunda bulunuyoruz. Ve son söz olarak diyoruz ki: Ne cumhuriyetimizi yıkmaya, ne de laiklik ilkesini anayasadan çıkarmaya ne de yeni bir anayasa yapmaya gücünüz yetmeyecek. Ağa babalarınızın da, işbirlikçilerin de, bölücülerin de gücü yetmemişti. Bütün planlarınızı bozacağız. Şunu da biliniz ve beyninize kazıyınız: Türkiye Cumhuriyeti Atatürk ilkelerine sahip çıkarak yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır.”
     ADD GYK Üyesi Semih Özkök, ADD Ereğli Şubesi’nin önceki başkanları Önder Öner, Özlem Kölemenoğlu, ADD Ereğli Şube yöneticileri ve ADD üyelerinin katıldığı basın açıklamasının ardından suç duyurusu metinleri imzalanarak Kdz. Ereğli Adliyesi’ne teslim edildi.



(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.205.59.250  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, propaganda döneminde kirli..
29 Mart 2024
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağı..
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır