Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yol, çevre ve trafik düzenleme projesi törenle başlatıldı
Yol, çevre ve trafik düzenleme projesi törenle başlatıldı
 
   

     Göztepe Köprüsü’nden köprülü Kavşağa kadar olan 1 kilometrelik yol boyunca yapılacak yeni düzenleme çalışmalarına başlanması nedeniyle bir tören düzenlendi. Çetin Apatay Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Devlet Hastanesi Yöneticisi Muharrem Erdem, ilçedeki çeşitli oda ve derneklerin başkanları, köy ve mahalle muhtarları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal törende yaptığı konuşmada Ereğli’nin artan araç ve nüfus sayısına göre yeni planlamalar yaptıklarını belirterek, “İlçemizde nüfusumuz da, araç sayımız da sürekli artmakta. Bizler bunun için yeni yollar açmak, var olan yolları genişletmek zorundayız. Gelecek planlayan, geleceğe ait vizyon kuran, daima hizmet diyen ve temelinde insan odaklı çalışan bir belediyecilik anlayışını şiar edindik. Şehrimize yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Çünkü şehirlerin girişleri, giriş kapıları, gelen insana bu şehir düzenli mi, güzel mi, karışık mı sorularının yanıtını verdirir ve bu şeklinde intiba yaratan önemli noktalardır. Bu anlamda şehrin girişindeki şantiye alanını Belen Sanayi Sitesi arkasındaki alana taşıdık. Bu anlamda ikinci çalışmamız Çetin Apatay’da yapılıyor.” dedi.
     Uysal, devletin tüm kurumlarıyla uyum içinde çalıştıklarını belirterek, “Bizler gerek bu proje, gerekse diğerlerinde devletin tüm kurumlarıyla uyum içinde çalışıyoruz. Bu bölgedeki Dergaz çalışmaları bitti. Bu güzergâhta 4 km, toplamda ilçemizde 50 km doğalgaz şebekesi hizmete giriyor. Yan bağlantılarla toplamda yaklaşık 70 km doğalgaz arzı sağlanacak. Hamzafakıhlı, Bölücek, Kocaali ve Korubaşı’na doğalgaz arzı sağlanacak. DSİ de bu bölgedeki çalışmaları tamamladı. Bizler belediye olarak su depoları ve 7 terfi istasyonları yaptık. 2016 sonunda şehrimiz suyunu Kızılcapınar’dan alacak. Bu noktada Enerji-Sa ile de uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Onlar da bu nokta ve ilçemizdeki birçok noktada enerji hatlarının yer altına alınması ile ilgili önemli çalışmalara başladı. Bu konularda bizlerin yanında olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile Ankara’da bizlerin her zaman yanında olan Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.
     AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da törende yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a hizmetleri için teşekkür etti. Çaturoğlu, “Ereğli adına önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanımız ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Burası ilçenin önemli bir mihenk taşı olacak. Ereğli halkına ne kadar hizmet etsek azdır. Ereğli her türlü hizmetin en iyisine layık.” dedi. Kesilen kurban ve okunan duaların ardından temel atma butonuna AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve beraberindekiler birlikte basarak projenin ilk harcını döktüler. Söz konusu proje Göztepe Köprüsü’nden köprülü kavşağa kadar olan 1 kilometrelik yol boyunca yapılacak yeni düzenlemeyi kapsıyor. Proje kapsamında, orta refüjde daraltma ve şeritleri ayıracak sahil tipi korkuluk sistemi ile 3 gidiş, 3 geliş toplam 6 şeritten trafik akışı sağlanacak. Güzergâhta, karşıdan karşıya geçişi sağlayacak yaya geçitleri, cepler ve yeni durakların yanı sıra dekoratif parke taşları ile yeni kaldırım düzenlemesi ve ana yola çıkan yan yollarda kaldırım ve tali yol düzenlemesi yapılacak. Projenin 180 günde tamamlanması planlanıyor.



(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.138.175.180  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır