Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Uyardığı sürücü ve arkadaşları tarafından darp edildi
 Uyardığı sürücü ve arkadaşları tarafından darp edildi
 
   

Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Volkan Sağan, Eğitim-Sen İlçe binasında yaptığı açıklamada, olayın Kepez Siteler Mevkisi’nde, 15 Mayıs Pazar günü öğle saatlerinde gerçekleştiğini belirtti. Bir arkadaşıyla birlikte alışveriş yapıp evine dönmeye çalışırken, tali yoldan ana yola hızlı çıkan bir sürücüye uyarıda bulunduklarını aktaran Sağan, “Vatandaş olay yerinden çekip gitmek yerine otomobilinden camını açarak, yoldan geçeceğimize, üstgeçidi kullanmamızı söyledi. Biz de bize adres gösterme, sen yavaş git diye tekrar uyardık. Vatandaş aracını hareketlendirmişti, bu sefer durdurarak el frenini çekip, ana yolu kapattı ve kendisine küfrettiğimiz iddiasında bulunarak yanımda bulunan Yaşar S. İsimli arkadaşıma doğrudan ilk darbı yaptı. İkinci darbı bana yaptı ve aramızda bir arbede oldu. Bu arada ikinci bir araç durmuş, bunu olay bittikten sonra fark ettik. Araçtan üç kişi inmişler ve toplam dört kişi bize saldırmışlar. Olay bittikten sonra çevreden gelenlerin ayırmasıyla vatandaş olay yerinden ayrılmak istedi, ancak ben 155’i aradım ve adli süreç başladı. Bu süreçte birçok boyut var. İnsanların şiddet eğilimi, bunun giderek artması ve toplum örgütlerinin buna örnek olması. Öbür taraftan mağduriyetim var, hem fiziken, hem ruhen benim mağduriyetim var. 12 ayrı sınıfın dersine giriyorum, bu da ortalama 300-360 öğrenci eder. Bunların ve velilerinin de mağduriyeti var.” dedi. Sağan, zanlıdan davacı olduğunu ve adli süreci sonuna kadar götürmeye kararlı olduğunu söyledi. Basın toplantısında aynı okul öğretmenlerinden Uğraş Yazılan da Sağan’a destek verdi.
Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu’nda görev yapan Volkan Sağan’ın bir otomobil sürücüsünün saldırısına uğradığını, darp edildiğini, bunun sonucunda 10 günlük iş göremezlik raporu verildiğini ifade ederek, “Bu olayda iki yönü ele almak gerekiyor. Birincisi arkadaşımızın böyle sokak ortasında diyalog falan yapılmadan kişinin gelip saldırıya geçmesi, şiddete başvurması. Bir diğer yanı da on gün boyunca öğrenciler Sosyal Bilgiler Dersini alamayacak, mağdur edilmiş olacak. Ayrıca arkadaşımız da bu on günlük süre içinde hem ekonomik, hem de manevi anlamda zarara uğratılmış sayılacak. Tabii ki artık sokaklarda gerçekten bu şiddet yanlısı tutumlara sıkça rastlar olduk, yaşar olduk. Bu belki ülkedeki siyaset dilinin de sonucudur. Siyasetçilerimiz birbirine hakaret eder derecede beyanlarda bulunmakta, insanlar da bunlardan güç almakta, kendi sorunlarına kendileri çözüm aramaktalar diye düşünüyorum. Hukuk tanımayıp kendilerini adalet dağıtıcı olarak görmekteler, kendileri her işlerini çözmek istemekteler, bunun sonucu en bariz olay da Volkan arkadaşımızın başına gelen olaydır. Biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Kim vurduya gitmesin, olayın Volkan arkadaşımızın lehine bitmesini istiyoruz.” dedi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.234.154.197  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır