Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
 
   

     Uysal, Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı gündem dışı konuşmada, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terörist saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diledi. Ramazan ayının sonunun geldiği bu günlerde yaklaşık elli bin kişiyi ağırladıklarını ifade eden Uysal, “Bu akşam bin aydan hayırlı olan kadir gecesini idrak edeceğiz, İlçe Müftülüğüyle birlikte bu akşam saat 21.00’de mevlit programı düzenledik. Öncelikle Yaşlılar Gençler Evi’nde ilçe protokolü ve belediye meclis üyelerimizle halk iftarına katılacağız. Tüm halkımız davetlidir. Arife günü şehir mezarlığında öğle namazının ardından mevlit okutacağız. Katılmak isteyen vatandaşlar için eski belediye binası karşısından araç kaldırılacak. Bu vesileyle Ereğlililerin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Belediyemizde bayramlaşma programı 11.00-12.00 arasında gerçekleştirilecektir” dedi. Uysal şöyle devam etti: “Bizler her insan bir cihandır diyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz diyoruz. Bu anlayışı benimsiyor, bu anlayıştan geldiğimizi ifade ediyoruz. İlçemiz farklı kültürlerin olduğu güzel insanların bulunduğu bir ilçe. Biliyorsunuz üniversitemizi kazandırdık. Üniversite nedir? Sadece bilim ve teknoloji kazandırılması değildir. Aynı zamanda kültürel çeşitlilik de sağlar. Arkadaşlar arasındaki uyumu görünce, demek ki dedim, bizim şehrimiz de üniversite kenti olmayı hak ediyor. Öğrenci şehri olmayı hak ediyor. Çünkü hem mekan, hem insan unsuru birlikte, ahenk içinde olduğu zaman huzurlu şehirler olur. Hatta o zaman şehir olur. O zaman ayrımcılığı körükleyen hiçbir anlayışı kabul edemeyiz. Bizim bütün renkleri, desenleriyle uyum içinde bir ilçe hedefimiz var. Biz bu hedefimizi her yerde paylaşıyoruz. Biz her zaman farklılıklarımızı dezavantaj değil, avantaj olarak görmekteyiz. Bizler şehirde bir sürü çalışmalar yapıyoruz. Bunların yanında önemli olan yerin üstündeki birlikteliği de sağlamaktır. Bundan sonra bu nedenle sık sık derneklerimizle birlikte olacak. Fatih Sultan Mehmet, şehri inşa etmek kadar halkın gönlünü kazanmanın da güzel şeylere vesile olacağını söylüyor. Biz de yolumuzu böyle çizeceğiz. Biz burada yaşayan, buraya katkı veren herkes Ereğlilidir diyoruz. Şiir ustalarımızdan Edip Cansever “İnsan yaşadığı yere benzer” diyor. Çünkü şehir bir kaptır. Kap olduğu için de insanlar yaşadığı yerlerin şeklini alırlar. Biz de barış ve hoşgörü kültürü içinde, kültürel çeşitlilikten güç alan yeni bir gelecek inşa edelim diyoruz. Bunu da hep beraber başarmayı umut ediyoruz. Buna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.”
     Kavga ederek bir yere ulaşılamayacağını savunan Uysal şunları kaydetti: “Kavgasız da bir yerlere ulaşabiliriz. Bu süreçte eski tartışma temalarıyla ilçemizi germek, halkımızı yormak isteyenlere sesleniyorum. Biz göreve gelirken gelecek nesiller için dedik. Gözümüz gelecekte dedik. Biz elli yıllık planlamalar yaparken, projelerle uğraşırken, birileri de çamur siyaseti, yalan siyaseti, iftira siyaseti, karalama siyaseti, dedikodu siyaseti yapanlara bir çift laf söylemek istiyorum. Bizi farklı kılan en önemli özelliklerden biri, halka hizmetten başka hiçbir gaye taşımıyor olmamızdır. Biz hiçbir zaman harama el uzatan olmayacağız. Halkla doğru bildiğimiz şekilde, erdemli şekilde yürümeye devam edeceğiz. Rahatsızlık, bu. Meselenin aslı, özü de bu. Bizleri halkımızla el ele, kol kola, harama el uzatmadan devam etmemiz.” Uysal, basında belediye birim müdürleri ve memurlarla ilgili yazılardan duyduğu rahatsızlığı ise şöyle dile getirdi: “Üçüncü temas etmek istediğim bir konu var. Benimle çalışan müdür arkadaşlarım, memurlarımla ilgili bazen yazılar yazılıyor. Okuduğum zaman rahatsız oluyorum, çünkü ben memur olarak çalıştım. Biz hiçbir zaman başkaları geldi diye yaptığımız işte geri dönüş yapmadık. Neyi doğru biliyorsak onu yapmaya devam ettik. Bu yüzden benim müdürlerim de bu düşünceyle çalışıyorlar, basında bu şekil eleştirileri de haksızlık diye görüyorum. Herhangi bir yanlışlık varsa, bana söylemeniz yeterli. Bunu zaman içinde sistem içinden ayıklar.”
     Uysal’ın konuşmasının ardından, CHP grup sözcüsü Özkan Özyağcı da İstanbul’da yaşanan terör eylemini kınadı, yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa diledi, Kabotaj Bayramı’nı kutladı. Özyağcı, CHP grubu adına Ereğli halkının Ramazan Bayramını kutladığını da söyledi. Toplantının başında gündeme iki madde ilave etmek isteyen CHP’nin, Avrupa üçüncüsü olan Merkez Anadolu Lisesi Kız Futbol Takımı sporcu ve antrenörlerinin Belediye tarafından ödüllendirilmesini içeren ilk önermesi, AK Partililerin oylarıyla reddedildi. Uysal, ret kararına gerekçe olarak, Eylül ayında bu sporcuların Türkiye Şampiyonu olan Çayırlı Ortaokulu takımı ve başka spor dallarıyla birlikte, ayrı bir programda ödüllendirileceği için ret kararı verildiğini ifade etti. CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, “Önergemizi sadece CHP’nin önergesi diye reddediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. CHP grubu ikinci bir önergeyle de Belediyede birim amirlerinin sık sık değiştirilmesinin çalışma motivasyonunu düşürdüğünü belirterek değişikliğin nedenleri konusunda bilgi verilmesini istedi. Uysal bunun üzerine “Bir nedeni yok, hızlı yürüme adına yapıldı. Yetki bende, ayrıca neden arkadaşların kötü olması değil. Tüm sorumluluk bende” dedi. CHP’li Özyağcı, bunun üzerine, “Müdür arkadaşlar yarın nerede olacağını bilmiyor, biz muhalefet olarak uyarıyoruz. Söylediklerimiz aynı zamanda sizin de başarınız içindir” dedi. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe olarak alınan vidanjörün kamu hizmetine tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. Ereğli’ye 18 derslikli bir ilkokul yaptıran Hayırsever İşadamı Kadir Kameroğlu’na hemşerilik beratı verilmesine ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Resmi kurumların ve özel şahısların imar tadilat taleplerine ilişkin, iki gündem maddesi kabul edildi. İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satışı ve takasına ilişkin komisyon raporu kabul edildi. Özel Halk Otobüslerinin koltuk kapasitelerinin, engelliler için de yer bulundurulmasını içerecek şekilde değiştirilmesini öngören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Ticari taksi ek şube yerleri ve sayılarının belirlenmesine ilişkin komisyon raporu ile Ören Yenimahalle’nin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlenmesine ilişkin komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Gündemdeki kamu kuruluşu veya özel şahıslara ait imar tadilat talepleri ile ilçenin çeşitli mahallelerinde yoldan ihdas parsellerin satış ve takasını öngören üç madde İmar Komisyonu’na havale edildi. Almanya’nın Düren kentinde düzenlenecek olan Düren Şehir Festivali’ne katılmak üzere Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında bir belediye heyetine yurt dışı izni verilmesi kabul edildi. Kışla ve Kepez mahallelerindeki iki taşınmazın sağlık tesisi yapılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devrine ilişkin konu imar komisyonuna havale edildi. Belediye Meclisi Ağustos ayında tatil yapacağından, bir sonraki toplantının Eylül ayında yapılacağı kaydedildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.116.85.72  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır