Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı
 
   

Günün anlam ve önemine ilişkin Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli İkmal Binbaşı Türkeri Kınacıoğlu bir konuşma yaptı. Kınacığlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bugün yalnız Türk Milleti için değil aynı zamanda bütün dünya için büyük öneme sahip tarihi bir olayın, çok şerefli bir zaferin 94. yıldönümünü kutluyoruz. Bugün tarihinin hiçbir döneminde özgürlüğünden zerre kadar ödün vermemiş büyük Türk Milleti’nin istilacı düşmanlara karşı canını ortaya koyarak verdiği yaşam mücadelesinin amacına ulaştığı çok anlamlı bir gündür. Bugünün değerini anlamak ancak dünü öğrenmek ve daima hatırlamakla mümkün olacaktır. Osmanlı İmparatorluğu birinci dünya harbi sonunda çok ağır şartlarda Sevr Antlaşmasını imzalamaya zorlanmış ve bunun kabulüyle aziz vatanımızın parçalanması istenmiştir. Ancak işgal devletlerinin düşünmedikleri husus Türklerin tarihin hiçbir devresinde esaret altında yaşamamış onurlu ve şerefli bir ulus olmasıydı. Böylece işgalciler her zaman hür ve bağımsız olmuş bir milleti karşılarına almışlardır. Çok zor koşullar altında planlanan ve hazırlanan Büyük Taarruz’un amacı sürpriz bir karşı hareketle güçlü düşman mevzilerini yarmak ve sayıca üstün düşmanı kesin bir darbeyle mağlup etmektir. Bu taarruza Türk’ün ana yurdunu işgal eden düşman yok edilmeden ara verilmeyecektir. Büyük Taarruza çok büyük fedakârlıkla yapılan lojistik hazırlıkları sonunda 94 yıl önce 26 Ağustos’ta başlanmıştır. Türk’ün gerçek kurtuluş güneşi ise 30 Ağustos 1922 sabahı düşmanın kesin yenilgisiyle doğmuştur. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir’ emrini alan kuvvetlerimiz benzeri görülmemiş bir azim ve iradeyle düşmanı denize dökmüştür. 30 Ağustos Zaferi kendisine güvenen, zafere inanan, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkânsızlıklara rağmen güçlü düşmanı yenen bir milletin destanıdır. Bu askeri zaferle siyasi zaferlerinde yolu açılmıştır. Böylece büyük Türk zaferi milletlerarası hukuk kurallarına göre tescil edilmiş ve Türk Kurtuluş Savaşı fiilen sona ermiştir.”
Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Başsavcı vekili Onur Özgül, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, önceki dönem Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yanı sıra siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve daire müdürleri katıldı. Resmi çelenk sunumunun ardından Atatürk Anıtı önünde resmi olmayan çelenk sunumu yapıldı. Resmi olmayan çelenk sunumu Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube yöneticileri, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şubesi temsilcileri tarafından gerçekleştirildi. Çelenk sunumu sonunda bir konuşma yapan CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, Büyük Taarruz’un zaferin adının 30 Ağustos olduğunu vurguladı. Ocakcı konuşmasında ayrıca, şu görüşlere yer verdi: “Bugün tarihimize altın harflerle yazılan Büyük Taarruz’un sonucu olan zaferin adıdır. Bugün Türk ordusunun işgalci güçlere, son ve kesin darbeyi vurmak ve Anadolu’dan sonsuza kadar atmak için düşünülüp planlanan gizli bir taarruzun şerefli adıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 20 Temmuz 1922 tarihindeki oturumunda 4. Kez Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştür. Büyük Taarruz Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamıştır. Aslıhan civarında kuşatılan düşman birlikleri Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde düşmana son darbeyi vurarak Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı. Bizler biliyoruz ki; zafer, inanların ve bu uğurda can vermeyi göze alanların madalyasıdır.
Bu zafer, emperyalizme karşı mücadelenin adıdır. Bu zafer, ezilmiş halkın başkaldırışıdır. Bu zafer, yokluğun, yoksulun vatanına sahip çıkışıdır. Bu zafer milyonların keyifli tebessümüdür. Bu zafer, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, toprağa düşmüş binlerimizin gülümseyişidir. Bu zaferin adı; bayramdır. Kim ne derse desin. Bizler; Büyük Taarruz’u zafer yapanları, zaferlerimizi bayram yapanları dün olduğu gibi bugün de saygı, rahmet ve minnetle anmaya devam edeceğiz. Emanet ettikleri bayramların koruyucusu olmaya ve bu bayramların gururunu yaşamaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu ve payidar olsun.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.3.154  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır