Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi için çalışmalar başladı
Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi için çalışmalar başladı
 
   

AK Parti Proje Tanıtım Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi ile Bartın, Filyos, Ereğli, Karasu limanları ve ERDEMİR, KARDEMİR fabrikaları demiryolu bağlantısı sağlanacak Rayhaber.Com’un haberine göre, bu hat da hızlı tren seferleri yapılacak olan demiryolları arasında yer alıyor. Habere göre, Hızlı Tren 2023 yılına kadar 29 ile ulaşacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın 2023 yılına kadar yapmayı planladığı hızlı tren hatlarının toplam maliyeti 45 milyar doları buluyor. Bunun yaklaşık 30 milyar dolarlık bölümü Çin kredisi ile gerçekleşecek. Geriye kalan bölümü ise öz kaynaklar ile Avrupa Yatırım Bankası ve İslam Kalkınma Bankası kredisiyle karşılanacak. Haberde yeni yapılacak 17 hızlı tren hattı arasında Adapazarı-Karasu-Ereğli-Bartın demiryolu projesi de yer alıyor. Hattın toplam uzunluğu 285 kilometre ile yeni projeler arasındaki üçüncü en uzun demiryolu projesi oldu.
Bilindiği gibi uzun süredir gündemde olan Batı Karadeniz Limanlarını iç Anadolu’ya bağlayacak olan Adapazarı Bartın Karayolu, yaklaşık 300 kilometre olacak. Projenin tamamlanmasının ardından Bartın, Zonguldak, Filyos, Ereğli ve Karasu limanlarının yanı sıra, ülkenin ağır sanayi kuruluşlarından Erdemir ve Kardemir de Adapazarı bağlantısı üzerinden ülkenin demiryolu ağına bağlanacak.
Ağırlıklı olarak yük taşımacılığı yapılması beklenen hat batıdan Ankara İstanbul Demiryolu hattına, doğudan ise Zonguldak Çankırı Kayseri demiryolu hattına entegre edilecek. Böylece Batı Karadeniz’de üretilen ve ya limanlara gelen yükler ülkenin her tarafına dağıtılabilecek. Proje çalışmaları kapsamında ilk bölümü olan Adapazarı Karasu hattı için ihale çalışmaları 2010 yılında başlatılmıştı. Adapazarı ile Bartın arasında yapılacak demiryolu projesi çalışmalarına Ağustos ayında başlandı. İstimlak bedellerinin ödenmesinin ardından iş makineleri demiryolunun geçeceği güzergahta tepelik alanları düzleştirmek için çalışmalar başlatıldı. İlk etap, Arifiye-Karasu ilçeleri arasındaki kesimi kapsıyor. İlk etapta yük taşımacılığı yapılacağı belirtilen hatta, Bartın bağlantısının tamamlanmasının ardından yolcu taşımacılığı da yapılabileceği kaydedildi. Tamamlanmasıyla bölgeyi önemli bir lojistik merkezine dönüştürecek projenin ülke ve bölge ekonomisine büyük katkılarda bulunacağı öngörülüyor.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.202.183.118  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır