Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de feci kaza
Ereğli’de feci kaza
 
   

Kaza Ereğli’ye bağlı Yalnızçam Köyü çıkışında meydana geldi. Alınan bilgilere göre İstanbul Pendik Kaynarca’dan akrabaları Mustafa Uludağ’ın cenazesine gelmek için tuttukları Erdem Aktan’ın kullandığı 34 FK 5259 plakalı midibüs ile Esenyurt Köyü’ne gelen kafile, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından akşam saatlerinde yeniden İstanbul’a dönmek için yola çıktı. Yalnızçam Köyü çıkışı Serdaroğlu Mevkisi’nde virajda Ali Kaman’ın kullandığı 67 LU 178 plakalı hafif ticari kamyonet ile çarpıştı. Kazada midibüs sürücüsü Erdem Aktan’ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs yaklaşık 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri bölgede yaralıları kurtarma çalışması başlattı. Yaralılar dik yamaçtan güçlükle çıkarılırken, vatandaşlarda çalışan ekiplere destek verdi. Yaralıların kurtarma çalışmasının ardından olay yerinde hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri aracın yanından ceset torbalarına konarak patika yoldan yaklaşık 1 kilometre taşınarak ana yola çıkarıldı. Otobüste bulunan 26 kişiden 8’i hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı. 2 kişi de hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılar Ereğli Devlet Hastanesi iki ayrı özel hastane, Düzce Üniversitesi hastanesine, Zonguldak Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yandan kazayı duyan yaralı ve ölenlerin yakınları, Esenyurt Köyü’nden patpat olarak adlandırılan tarım aracına binerek yola çıktı. Köy çıkışında patpatın devrilmesi sonucu patpat sürücüsü ve kasasındaki 9 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
Kazada uçuruma yuvarlanan midibüs olay yerine gelen vinç ile kaldırıldı. Kaldırılan midibüsün altında ya da çevresinde kalan olmadığı belirlendi. Midibüsün sabah saatlerinde başlayacak olan çalışmanın ardından uçurumdan çıkarılacağı öğrenildi.

HAYATINI KAYBEDENLER
Bilal Aydın (43), Mustafa Uludağ (20), İsmail Aydın (38), Rabiye Aydın (38), Kadriye Turhan, Şaban Turhan, Aygül Afacan, Zekiye Aydın, Naciye Aydın ve Şevket Turhan

YARALILAR
Bayram Mekik (44), Orhan Aydın (45), Muhammet Aydın (53), Erdem Aktan (43), İsmail Uludağ (44), Durmuş Bozkurt (52), İbrahim Kemik (43) ve Ergün Ardıç (42) Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi, Gülfiye Aydın (47), Ercan Uslu, Olcay Uludağ ve Ahmet Ardıç Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şerif Aydın Düzce Üniversitesi Hastanesi, Zahide Aydın (41), Ramazan Aydın (44), Özgür Uludağ (16) Atatürk Devlet Hastanesi, Emine Bozkurt (51) özel hastanede tedavileri sürüyor.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.184.90  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır